ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

8/2/12

ΑΠ. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ: ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΧΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠ' ΟΛΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σε δηλώσεις του σήμερα το μεσημέρι, αναφορικά με τα προβλήματα που ανέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το τελευταίο τριήμερο, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Τα έντονα φαινόμενα κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών προκάλεσαν πολύ σοβαρά προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα. Το χειρότερο από όλα όσα συνέβησαν ήταν ότι θρηνήσαμε μια νεκρή, γεγονός που προκαλεί σε όλους μας βαθιά θλίψη.

Όπως είναι γνωστό από το πρωί της Κυριακής κηρύξαμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τους Δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας. Δώσαμε ολονύχτιες μάχες με πρώτη προτεραιότητα τις ανθρώπινες ζωές, τον απεγκλωβισμό όσων κινδύνευαν αλλά και τη μεταφορά των ασθενών του Νοσοκομείου Πύργου.

Στο Νοσοκομείο συνεχίζεται και τώρα η απάντληση των υδάτων και έχουμε θέσει στόχο την άμεση επαναλειτουργία των εξωτερικών ιατρείων ενώ βρίσκεται επί τόπου κλιμάκιο της ΔΕΠΑΝΟΜ που γνωρίζει άριστα το έργο, προκειμένου να πάμε σε επαναλειτουργία το ταχύτερο δυνατόν.

Παράλληλα δώσαμε προσωρινή λύση στέγασης και όσοι πλημμυροπαθείς δεν μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, ενώ ζητήσαμε και ήδη δόθηκε μια πρώτη έκτακτη ενίσχυση στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων για την βοήθεια στους πληγέντες.

Στο μεταξύ οι υπηρεσίες μας εργάζονται συνεχώς για την καταγραφή των ζημιών. Το ίδιο κάνουν και τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ που καταγράφουν ζημιές στην αγροτική παραγωγή, στο ζωικό κεφάλαιο και τις εγκαταστάσεις ενώ ακόμα, κλιμάκια του ΙΓΜΕ βρίσκονται επί τόπου για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων.

Μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των ζημιών θα ζητήσουμε να κηρυχθεί η περιοχή θεομηνιόπληκτη ώστε να καλυφθούν όλες οι ζημιές και να αποζημιωθούν οι πληγέντες.

Παράλληλα με την Ηλεία αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα και στην περιοχής της Ανατολικής Αιγιάλειας στην Αχαΐα. 

Οι περισσότερες ζημιές σημειώθηκαν στην περιοχή της Αιγείρας όπου υπερχείλισε ο χείμαρρος Θολοπόταμος με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, καταστήματα και εγκαταστάσεις. Η υπερχείλιση, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αποδίδεται σε έργο που εκτελεί στην περιοχή ανάδοχος για λογαριασμό της ΕΡΓΟΣΕ. Απέστειλα ήδη έγγραφο προς την ΕΡΓΟΣΕ και ζητώ την παρέμβασή της για αποκατάσταση των ζημιών ενώ εφόσον υφίσταται ζήτημα ευθυνών προτιθέμεθα να κινηθούμε και δικαστικά.

Ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα κατολίσθησης επί της εθνικής οδού στο 161ο χιλιόμετρο, στο ύψος της διασταύρωσης με Πούντα-Καλάβρυτα. Την ευθύνη για το οδικό δίκτυο εκεί φέρει η κοινοπραξία «Ολυμπία Οδός» η οποία έχει ξεκινήσει τις εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς και για όσες ημέρες διαρκέσουν αυτές οι εργασίες η κίνηση προς και από την Αθήνα στο συγκεκριμένο σημείο θα γίνεται, με παράκαμψη, μέσω της παλιάς εθνικής οδού. Πρόκειται οπωσδήποτε για μια ταλαιπωρία των οδηγών αλλά αυτό που προέχει είναι πάντα η ασφάλεια των οδηγών και όσων ταξιδεύουν κι αυτή η αρχή είναι απαράβατη

Η κινητοποίηση των Υπηρεσιών μας αλλά και όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών ήταν άμεση. Παραμένουμε σε κατάσταση επιφυλακής καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες».


 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template