ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

11/2/12

ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Να τους ανατρέψουμε τώρα! Να τους σαρώσουμε πριν μας σαρώσουν. Να τους αφανίσουμε πριν μας αφανίσουν. Να τους δικάσει ο λαός προτού μας καταδικάσουν σε μια φρίκη χωρίς τέλος. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και τότε τίποτα δε θα ’ναι ίδιο, απ’ την επόμενη κιόλας  μέρα. Ο αποφασισμένος και συνειδητοποιημένος νικητής λαός μόνο οφέλη προσκομίζει και σκορπά τον τρόμο στην άρχουσα τάξη.
Ενωτικά,  μαζικά, αποφασιστικά, συνειδητά κατακλύζουμε τους δρόμους και τις πλατείες όλης της χώρας και δε φεύγουμε μέχρι την τελική ανατροπή τους. Να αποτρέψουμε με κάθε τρόπο, με κάθε κόστος την ψήφιση της νέας μνημονιακής σύμβασης απ’ την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και των εθελόδουλων βουλευτών που τη στηρίζουν. Μια κυβέρνηση μισάνθρωπων, άθλιων υποκειμένων, ανδρείκελων. Να τους διώξουμε τώρα και να μην αναγνωρίσουμε το χρέος τους. Το μόνο χρέος που έχουμε είναι, όχι μόνο πια το χρέος του παρατεταμένου αγώνα ,αλλά το χρέος της νίκης. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στους μαθητές μας, σε μας τους ίδιους, στους απόμαχους της δουλειάς, στους κατατρεγμένους που καταφεύγουν στην πατρίδα μας. Δεν έχουμε από κανέναν να περιμένουμε. Να γίνουμε εμείς  οι ίδιοι η πρωτοπορία. Οι εκλογές αν άλλαζαν τον κόσμο θα είχαν καταργηθεί. Όσο το κεφάλαιο είναι στα χέρια της κυρίαρχης τάξης οι εκλογές είναι μια αυταπάτη πως μπορεί ν’ αλλάξει η κοινωνία και λειτουργούν ως βαλβίδα εκτόνωσης της κοινωνικής αγανάκτησης. Τώρα ν’ αλλάξουμε τον κόσμο, αύριο ίσως να ‘ναι αργά. Μπορούμε να νικήσουμε, δεν τους έχουμε ανάγκη. Αρκεί να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας. Είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία, είμαστε οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου.
Χωρίς καμιά λαϊκή νομιμοποίηση οι σύγχρονοι δωσίλογοι, οι νενέκοι του σήμερα,  ερμηνεύουν και  εφαρμόζουν το σύνταγμα σύμφωνα με τα συμφέροντα της τάξης που εκπροσωπούν. Ως  πότε θα τους ανεχόμαστε;
Συναδέλφισσα/ε, ζούμε ιστορικές στιγμές. Πρέπει να διαλέξουμε όλοι μας στρατόπεδο, εδώ και τώρα χωρίς υπεκφυγές και  ματαιοπονώντας πως «εγώ μπορεί και να τη γλιτώσω», την ώρα που μια ολόκληρη κοινωνία δίπλα μου εξαθλιώνεται. Να κάνουμε σημαία μας την αλληλεγγύη και την έγνοια του διπλανού μας, του συντρόφου, του γείτονα. Δε θέλουμε την ελεημοσύνη τους, δεν ευελπιστούμε να γυρίσουμε στο 2008, γιατί και τότε εκμετάλλευση υπήρχε. Θέλουμε να γυρίσουμε τον κόσμο τούμπα, να βάλουμε  τις βάσεις για μια κοινωνία όπου θα επικρατεί το δίκιο και «όποιος για το δίκιο παλεύει,  δε θα ζει και θα πεθάνει σαν ραγιάς».
 Η επίθεση του αντίπαλου στον κόσμο της εργασίας θα είναι ανελέητη, συνεχής, χωρίς καμιά εξαίρεση. Πάρε τώρα θέση και συμπορεύσου ή με το μαύρο μέτωπο των καθαρμάτων της συγκυβέρνησης και των συμφερόντων που υπηρετεί ή με το μέτωπο των εργαζομένων για την ανατροπή τους. Ν’ αλλάξει επιτέλους ο φόβος στρατόπεδο και να τους στείλουμε το μήνυμα-προειδοποίηση πως:
εμείς θα ζήσουμε…. κι ας είμαστε φτωχοί!
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template