ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

28/2/12

Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 500 εκατομμυρίων ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 500 εκατομμυρίων ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα υλοποιήσουν οι Περιφέρειες
Ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας

«Τώρα είναι η ώρα να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αδράνειας.», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης , Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνος Μωραΐτης, κατά την διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που είχε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου με τους περιφερειάρχες και τους προέδρους των Επιμελητηρίων της χώρας , σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, για το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ύψους 500 εκατομμύριων ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Ο κ. Μωραΐτης, κατά την διάρκεια της παρέμβασης του στην σύσκεψη, τόνισε πως χρειάζεται με αποφασιστικότητα να γίνουν εκείνες οι κινήσεις που θα λειτουργήσουν «σαν πυροκροτητής της ανάπτυξης» στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Επισήμανε ακόμη πως το υπουργείο, αντιλαμβανόμενο την ιδιαιτερότητα της κάθε περιοχής,  ανταποκρίθηκε στο αίτημα, ώστε το πρόγραμμα ενίσχυσης των ΜΜΕ, να υλοποιηθεί από τις Περιφέρειες, αφού πρώτα σχεδιαστεί και οργανωθεί από κοινού, με βάση και τις ανάγκες της κάθε περιοχής.
Έτσι, για πρώτη φορά επιτυγχάνονται διακριτοί όροι προκήρυξης ανά Περιφέρεια, με συγκεκριμένη στόχευση και μετά από διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς.
«Με τη διαδικασία αυτή πιστεύουμε ότι:
•    ικανοποιείται η απαίτηση της Ε.Ε. για στοχευμένες προκηρύξεις
•    τονίζεται η Περιφερειακή διάσταση της δράσης
•    διασφαλίζεται διάχυση τεχνογνωσίας
•    ικανοποιείται μία πάγια απαίτηση των Περιφερειών για εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της εκάστοτε Περιφέρειας.
Η προκήρυξη θα είναι στοχευμένη σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας, που συνάδουν με την εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη.» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός
Επισήμανε ακόμη πως προτείνεται να ενισχυθούν κυρίως δράσεις του τουρισμού, τομείς της μεταποίησης με υψηλή προστιθέμενη αξία  και κλάδοι οικονομικής δραστηριότητας του τριτογενή τομέα που χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια, εξαγωγικό προφίλ, καινοτομία και αυξημένη χρήση νέων τεχνολογιών και ενίσχυση πρωτοβουλιών clustering .
«Ο στόχος μας είναι το συγκεκριμένο πρόγραμμα να υλοποιηθεί με γρήγορες διαδικασίες και να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποδοχή από τον επιχειρηματικό κόσμο. Για το σκοπό αυτό ο φορέας που θα επιλεγεί να το διαχειριστεί θα πρέπει να   παρουσιάσει συγκεκριμένα στοιχεία και χαρακτηριστικά» είπε τέλος ο υφυπουργός, καλώντας παράλληλα τις Περιφερειακές Αρχές να δηλώσουν ξεκάθαρα εάν επιθυμούν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα για την επιχειρηματικότητα και παράλληλα να καταθέσουν προτάσεις εξειδίκευσης, που θα συμβάλλουν στην καλύτερη υλοποίηση του.
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template