ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

13/2/12

Αυλαία για το "ΟΙΚΟθέατρο" 2012 ολοκληρώθηκαν οι θεατρικές παραστάσεις

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στη Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου και για δεύτερη συνεχή χρονιά η σειρά Θεατρικών παραστάσεων για μαθητές των Δημοτικών σχολείων της Ναυπάκτου με τα Θεατρικά έργα "Οικογένεια Φαταούλες" της Ρόζμαρι Γουέλς και  "Ο Κότσυφας απαιτεί το δάσος να σωθεί" του Βαγγέλη Ηλιόπουλου που ανέβασαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ξηροπήγαδου Ναυπάκτου και του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου, αντίστοιχα.
 
Οι μικροί μαθητές των δύο σχολείων έστειλαν μηνύματα για την σωστή διατροφή καθώς και για την προστασία του δάσους και τη σημασία της αναδάσωσης και εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα των θεατών που είχαν κατακλείσει την Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα.

Χαιρετισμούς  απεύθυναν  εκπρόσωπος του Μητροπολίτη της Ιεράς Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου,ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ναυπακτίας Κώστας Σταυρόπουλος, ο Διευθυντής του 6ου Δημοτικού σχολείου Γιάννης Τσιριμόκος,ο Δάσκαλος της ΣΤ' ΄τάξης του ΔΣ Ξηροπηγάδου Γιώργος Σουλτανίδης καθώς και ο συγγραφέας του παραμυθιού "Ο Κότσυφας απαιτεί το δάσος να σωθεί" και Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ - Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, Βαγγέλης Ηλιόπουλουπος ο οποίος κατόπιν προσκλήσεως τίμησε με την παρουσία του τις παραστάσεις. Παρούσα και η συγγραφέας Τζέμη Τασάκου της οποίας έργα έπαιξαν οι μικροί μαθητές στις προηγούμενες παραστάσεις.

Το ΟΙΚΟ θέατρο αποτελείται από σειρά Θεατρικών παραστάσεων,  για μαθητές  Δημοτικών σχολείων, με Θεατρικά έργα που ανεβάζουν οι μαθητές με την σημαντική υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους, με θέματα που αφορούν το Περιβάλλον και τη Διατροφή, εμπνευσμένα απο οικολογικά παραμύθια γνωστών συγγραφέων.
 
Μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μαθητών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
από την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού και  Περιβάλλοντος  Πράσινο+ Μπλε.
 
Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούςκαι τους μαθητές για την συμμετοχή τους, τη σκηνοθέτη - ηθοποιό Ειρήνη Ευαγγελάτου για την σκηνοθεσία των παραστάσεων, την καθηγήτρια αισθητικής του ΕΠΑΣ Ναυπάκτου Βάσω Κυπαρίση και τις φοιτήτριές της για την προσφορά τους στο μακιγιάζ των μαθητών,  την ομάδα του Δημήτρη Ιωάννου για την τεχνική υποστήριξη στον ήχο και τους φωτισμούς και φυσικά τους εθελοντές της ΜΚΟ Πράσινο+Μπλε για την βοήθεια που προσέφεραν στην υλοποίηση της δράσης συνολικά.
 
Ευχαριστούμε την εταιρία ARLA FOODS SA, για την ευγενική χορηγία της δράσης, για δεύτερη συνεχή χρονιά,αποδεικνύοντας την κοινωνική ευαισθησία της εταιρίας και των ανθρώπων της.                                           
 
 Ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και τον επόμενο χρόνο με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή, τόσο των σχολείων, όσο και των φορέων της περιοχής.
 
 Δείτε αντιπροσωπευτικό δείγμα με τις  θεατρικές παραστάσεις των Σχολείων του 2011,  
                                                                     video κάνοντας κλικ  ΕΔΩ
                                                        φωτογραφίες κάνοντας κλικ  ΕΔΩ
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template