ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

18/1/12

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη ο κύκλος των προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού στο Μεσολόγγι και από την Παρασκευή το πρόγραμμα συνεχίζεται με εξετάσεις 200 τουλάχιστον γυναικών στο Αγρίνιο.  

Όπως είναι γνωστό το πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του μαστού, με την διενέργεια δωρεάν μαστογραφικών εξετάσεων υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, με την συνεργασία των κατά τόπους Δήμων στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με την συνδρομή των νέων μηχανημάτων έχει χαμηλή δόση ακτινοβολίας. Να σημειωθεί ότι είναι πάνω από 4.500 οι γυναίκες στην Ελλάδα που κάθε χρόνο προσβάλλονται από καρκίνο του μαστού, μια νόσος που μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά χάρη στην πρόληψη αλλά και την έγκαιρη διάγνωση.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από την Αιτωλοακαρνανία όπου θα πραγματοποιηθούν περίπου 1.150 μαστογραφίες, σε διάστημα ενός μηνός και κατόπιν θα συνεχιστεί, τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

«Ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος έχει αποδειχθεί σωτήριος για χιλιάδες γυναίκες», υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Γεωργιόπουλος. Και προσθέτει: «Εκπονήσαμε αυτό το πρόγραμμα σε συνεργασία με τους Δήμους και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, τους οποίους και ευχαριστώ, προκειμένου να δώσουμε σε εκατοντάδες γυναίκες που ενδεχομένως δεν έχουν άλλη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, τη δυνατότητα να υποβληθούν σε μαστογραφία δωρεάν και σε υψηλό ιατρικό επίπεδο».

Να σημειωθεί ότι τον χώρο όπου διενεργούνται οι δωρεάν μαστογραφικές εξετάσεις στο Μεσολόγγι επισκέφθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος και ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης. 

Το αναλυτικό πρόγραμμα για την Αιτωλοακαρνανία (σε παρένθεση ο αριθμός των μαστογραφιών που μπορεί να γίνουν ανά Δήμο) συνεχίζεται ως εξής:

Δήμος Αγρινίου, 20-23 Ιανουαρίου (200)
Δήμος Θέρμου, 7-9 Φεβρουαρίου (150)
Δήμος Αμφιλοχίας, 10-13 Φεβρουαρίου (150)
Δήμος Βόνιτσας, 14-16 Φεβρουαρίου (150)
Δήμος Αστακού, 17-19 Φεβρουαρίου (150). 




 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template