ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

8/1/12

Με πόνο ψυχής σχετικά με το μοναστήρι της Μεταμόρφωσης στη Ναύπακτο

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος

Σάμου Ευσέβιος

Καστορίας Σεραφείμ

Καισαριανής Δανιήλ

Φλωρίνης Θεόκλητος

Κασσανδρείας Νικόδημος

Ύδρας Εφραίμ

Πειραιώς Σεραφείμ

Σερρών Θεολόγος

Σύρου Δωρόθεος

Σιδηροκάστρου Μακάριος

Χαλκίδος Χρυσόστομος

Νέας Σμύρνης Συμεών


 Σημειώστε αυτά τα ονόματα. Πρόκειται γιά τα μέλη της προηγούμενης Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μίας από τις πιό «ένδοξες»  στην σύγχρονη Εκκλησία της Ελλάδος. 
Με ανδρικό σθένος καί αποφασιστικότητα πήραν την απόφαση να διαλυθεί μία Ιερά Μονή με 21(είκοσι ένα) μοναχούς (Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ναυπάκτου) καί να υπαχθεί σε μία άλλη με 1(ένα) μοναχό(Ιερά Μονή Αμπελακιώτισσας). Για πρώτη καί μοναδική φορά έπειτα από τον Όθωνακαι τη βαυαροκρατία που διέλυσε περί τα 500 μοναστήρια, ζητήθηκε από την πολιτική εξουσία να διαλύσει μία Ιερά Μονή καί χωρίς να συντρέχουν οι μοναδικοί καί απαραίτητοι λόγοι: Να είναι έρημη και να μην κατοικείται! Αλλά μήπως και οι Φαρισαίοι κάποτε δεν ζήτησαν από τον Πιλάτο ως πολιτικό εξουσιαστή την ικανοποίηση των δικών τους αιτημάτων;

Δόξα λοιπόν στους σεβαμιωτάτους!! Θα μείνουν στην ιστορία, διότι με σπάνια διορατικότητα, ανοίξαν τό δρόμο στη διάλυση καί άλλων Ιερών Μονών, που όποτε θεωρούν ότι κάποια δεν υπακούει στα προστάγματά τους, χωρίς περιττές διαδικασίες, χωρίς δικαστήρια, χωρίς καν να δέχονται τους Μοναχούς σε ακρόαση, θα τιμωρούν: αλυσόδεση με «ακοινωνησία» και αίτημα διάλυσης στην κυβέρνηση.
 
Σπουδαία βέβαια χάρη οφείλεται και στον Σεβασμιώτατο Ναυπάκτου Ιερόθεο, τον «φιλομόναχο» καί νηπτικό Ιεράρχη, πού τους άνοιξε τα μάτια! Καί απέδειξε τη «φιλία» του προς το Μοναχισμό, ζητώντας να διαλύσει γκανγκστερικά ένα Μοναστήρι μέ είκοσι Μοναχούς, εκβιάζοντας, ψευδολογώντας, απειλώντας, δρώντας στο παρασκήνιο και συκοφαντώντας οποιονδήποτε πάει κόντρα στο θέλημά του. Θα μείνει και αυτός στην ιστορία γιατί όλοι οι Ναυπάκτιοι γνωρίζουμε τις άοκνες προσπάθειές του να εξοντώσει εκκλησιαστικά, να κλείσει φυλακή, να συκοφαντήσει, να εξουθενώσει τους μοναχούς της Μονής. Όταν βρεθεί μπροστά στον Κύριο με χαρά θα του παρουσιάσει το μεγάλο του έργο ως Ίεράρχης (εκτός από τα βιβλία του): Νύχτα καί μέρα, επί 15 χρόνια, εργάζεται ακούραστα γιά τη διάλυση της Μονής Μεταμορφώσεως στη Ναύπακτο...και συνεχίζει!!

Εμείς τα λαϊκά μέλη της εκκλησίας έχουμε φαρμακωθεί από τον άδικο αυτό πόλεμο που μαίνεται στην εκκλησία της Ναυπάκτου. Υπάρχει μεγάλη οργή για την αδικία που συντελείται. Ξέρουμε μα δεν μιλάμε, ανεχόμαστε, υπομένουμε, δίνουμε κουράγιο στους πατέρες της Μονής (αν και τελικά μάλλον εμείς παίρνουμε κουράγιο από τον αγιοπατερικό τρόπο που αντιμετωπίζουν την κατάσταση). Πότε θα κάνει ξαστεριά;

Τον τελευταίο καιρό είμαστε θεατές μιας ιστορίας ωμού εκβιασμού. Από πληροφορίες ξέρουμε ότι το Μοναστήρι μετά τη συνάντηση με το μητροπολίτη έστειλε στη Σύνοδο από το Σεπτέμβριο ήδη έγγραφο «συγγνώμης» όπως απαίτησε ο σεβ.Ιερόθεος, καθώς και έγγραφη δέσμευση ότι αποδέχεται τον ηγούμενο της αρεσκείας του (περ'ότι αυτό αποτελεί ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Μονής) αλλά απάντηση ακόμα καμμιά. Αντιθέτως μετα απο «μαγειρέματα» νέα πράγματα ετοιμάζεται να ζητηθούν, όπως τους έχει ήδη κοινοποιηθεί (αλλαγή εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της Μονής)!!! Το θέμα έχει πάρει πάνω του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που γκανγκστερικά απαιτεί «ή κάνετε αυτό που σας λέω ή όλεθρος και καταστροφή» ή όπως είπε σε μια αντιπροσωπεία από Ναυπάκτιες γυναίκες που τον συνάντησαν « 20 καλογέροι λιγότεροι..δεν θα χαθεί και η εκκλησία»!! Αυτή είναι η αντιμετώπιση από κάποιους που με έναν εμφανώς παπικό τρόπο σκέψης ισχυρίζονται «εγώ είμαι η εκκλησία».

Οι Άγιοι Πατέρες της τωρινής Συνόδου, θα συνεχίσουν την αδικία των προηγουμένων; Ξέρουμε ότι υπάρχουν φωνές που εναντιώνονται σε αυτή την εκτρωματική κατάσταση. Αυτό που διακυβεύεται είναι πολύ μεγάλο, ούτε οι Οθωμανοί δεν πείραξαν μοναστήρια και καλούνται οι ίδιοι οι επίσκοποι να διαλύσουν ένα σύγχρονο δημιούργημα της εκκλησίας. Δεν είναι δυνατόν σημαντικές αποφάσεις τέτοιας βαρύτητας να λαμβάνονται στο παρασκήνιο, χωρίς καμμία διαβούλευση, χωρίς καν ενημέρωση του σώματος της εεκλησίας. (Να σημειωθεί ότι η απόφαση για τη διάλυση της Μονής δεν υπήρχε ούτε καν ως αναφορά στο δελτίο τύπου που εκδίδει η Σύνοδος σχετικά με τα θέματα που συζήτησε!!! - Αύγουστος 2011). Πώς είναι δυνατόν να αφήνεται να βασιλεύουν τα ψέμματα και η αδικία; Οι πολιτικοί μας ήδη μας απογοήτευσαν...οι Ιεράρχες μας; Θα αφήσουν να σκανδαλίζεται ο λαός της Ναυπάκτου μαθαίνοντας το παρασκήνιο της υπόθεσης;


Είμαι Ναυπάκτιος, λαϊκός και τα γράφω όλα αυτά με πόνο ψυχής γιά το κατάντημα της Εκκλησίας μας. Μακάρι να φωτίσει ο Θεός να παρθούν δίκαιες αποφάσεις γιά το καλό όλων μας.
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template