ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

14/3/11

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΙΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ



Καμία εντύπωση δεν μας προκάλεσε το γεγονός, ότι όσοι δημοσιογράφοι της πόλης αναφέρθηκαν, στα όσα συζητήθηκαν, αναδείχθηκαν ή αποφασίστηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του "μεγαλύτερου Δήμου”, της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, εξάντλησαν την δημοσιογραφική και κριτική τους γραφίδα σε δύο μόνο, θέματα της ημερήσιας διάταξης, που δεν είναι άλλα από αυτά της εκλογής του ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΆΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΌΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ καθώς και των ΣΥΓΧΩΝΕΎΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ του Δήμου.
Κανείς, μα κανείς όμως, δεν έδωσε την απαιτούμενη σημασία σε ένα θέμα, το οποίο ανέδειξε με την προ ημερησίας διάταξη δήλωσή του, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης μας κ. Λάμπρος Κοτρολός.
Σ' αυτή ο κ. Κοτρολός είπε μεταξύ άλλων:
«Θέλω να κάνω γνωστό στο σώμα, περισσότερο δε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος έχει και την κύρια ευθύνη, ότι πλέον δεν θα δεχθούμε να έρχονται προς συζήτηση και λήψη απόφασης θέματα, που ενώ έχουν προγραμματιστεί στην πρόσκληση σε Τακτική Συνεδρίαση του οργάνου δεν περιέχουν τις αντίστοιχες εισηγήσεις, τα αναγκαία δικαιολογητικά και ότι άλλο στοιχείο απαιτεί η ικανοποίηση της ανάγκης για την πλήρη και σαφή ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων.
Το λυπηρό και άσχημο είναι το εξής: Συνήθως ο φάκελος των θεμάτων είναι ελλιπής για εξαιρετικά σπουδαία θέματα, γεγονός που υποδεικνύει ότι η λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών δεν είναι εκείνη που θα έπρεπε.
Οφείλω εδώ να υπογραμμίσω τις προσπάθειες των υπαλλήλων του Προεδρείου και ιδιαίτερα της κ. Ξυθάλη για τη συγκέντρωση των στοιχείων, οι οποίες όμως σε αρκετές περιπτώσεις δεν φέρνουν αποτέλεσμα , αφού η συνολική και αποκλειστική ευθύνη είναι του Προέδρου του οργάνου».
Το γεγονός που αναδεικνύει η παραπάνω δήλωση, η σοβαρότητα δηλαδή της έλλειψης σημαντικών στοιχείων που συμβάλουν στην ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων, για θέματα πάνω στα οποία καλούνται να ψηφίσουν, αποδείχθηκαν περίτρανα στο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την απόφαση για την παράταση της Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου με το Υπουργείο Πολιτισμού για την απρόσκοπτη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου, αφού από το φάκελο των στοιχείων έλειπε ακόμα και η προγραμματική σύμβαση.
Περισσότερο απ' όλα εξοργίζει το γεγονός, ότι η εισηγήτρια του θέματος από την πλευρά της πλειοψηφίας θεώρησε δεδομένη τη γνώση των Δημοτικών Συμβούλων επ' αυτής, αφού με παρέμβαση της στον έντονο διάλογο, που αναπτύχθηκε ανάμεσα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον Πρόεδρο του σώματος, διατύπωσε την άποψη, ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι γνωρίζουν τη συγκεκριμένη Σύμβαση, αφού αυτή είχε συζητηθεί σε προγενέστερη συνεδρίαση, παρακάμπτοντας το γεγονός ότι αυτή η προγενέστερη συνεδρίαση αφορούσε όργανο το οποίο έχει εξαντλήσει τη θητεία του (εννοούσε το Δημοτικό Συμβούλιο του Καποδιστριακού Δήμου Αγρινίου).
Επί του προκειμένου και με αφορμή των επερχόμενες συνεδριάσεις του οργάνου, οι οποίες σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού ηλεκτρονικού κυρίως τύπου θα είναι συνεχή και αλλεπάλληλα, προχωρούμε στην δημοσιοποίηση των συγκεκριμένης θέσης της Παράταξης, αφού στο μέλλον δεν θα ανεχθούμε την συνέχιση παρόμοιων φαινομένων.
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template