ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

23/3/11

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Π. ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 Με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου και στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος κο Γεώργιο Παναγιωτόπουλο, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός ζητά να μην υλοποιηθούν οι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη συγχώνευση του Γυμνασίου Καλυβίων με το 2Ο Γυμνάσιο Αγρινίου και τη συγχώνευση του Δημοτικού σχολείου Ραϊνών με το Δημοτικό Σχολείο Καμαρούλας.
     Όπως ανέφερε ο κ. Μοσχολιός κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η συγχώνευση των δύο σχολείων βρίσκει αντίθετη τη Δημοτική Αρχή τόσο για ουσιαστικούς όσο και για παιδαγωγικούς λόγους.
     Συγκεκριμένα, το Γυμνάσιο Καλυβίων στεγάζεται σε ένα σύγχρονο  ιδιόκτητο κτήριο που εξυπηρετεί και τους μαθητές του Αγγελοκάστρου, οι οποίοι με την κατάργηση –συγχώνευση του σχολείου θα υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία στην καθημερινή μετακίνησή τους ( περίπου 40 χλμ) μόνο στην πρωινή μετακίνηση τους χωρίς να συνυπολογιστεί το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι μαθητές επαναλαμβάνουν αυτό το δρομολόγιο και για την κάλυψη των άλλων εκπαιδευτικών αναγκών τους (ξένες γλώσσες, φροντιστήρια).
     Εκτός των παραπάνω το Δημοτικό Σχολείο Αγγελοκάστου που είναι τροφοδότης του Γυμνασίου Καλυβίων αποδεδειγμένα έχει αυξητική τάση στη δυναμικότητα των μαθητών του, ενώ στο Δημοτικό Διαμέρισμα των Καλυβίων θα λειτουργήσει άμεσα το Χαμόγελο του Παιδιού, οι τρόφιμοι του οποίου θα εγγραφούν στο εν λόγω Γυμνάσιο.
     Σε ότι αφορά το Δημοτικό Σχολείο Ραϊνών ο κ. Μοσχολιός τόνισε ότι πρέπει να συνεχίσει η λειτουργία του, γιατί οι μαθητές του σχολείου επιβαρύνονται καθημερινά με  μετακινήσεις 18-20 χιλιομέτρων καθώς είναι κάτοικοι γύρω οικισμών, γεγονός που σημαίνει ότι εάν το σχολείο  συγχωνευτεί με το Δημοτικό Καμαρούλας η καθημερινή ταλαιπωρία των μαθητών θα αυξηθεί. Γι’ αυτό άλλωστε το συγκεκριμένο σχολείο δε συμπεριλαμβάνεται στην εισήγηση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για μεταβολή.
      Τέλος ο Δήμαρχος Αγρινίου ενημέρωσε το σώμα ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Υφυπουργό κα Χριστοφιλοπούλου στην οποία και εξέφρασε τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να συγχωνευτούν τα δύο σχολεία.   
 

Discover Agrinio

Βάλτος

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template