ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

12/3/11

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Φ. ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Ο Πρόεδρος του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας μιλάει για τους «μεσάζοντες που ψάχνονται στη διαιτησία και σε πλησιάζουν», για την «αηδία», τα «πρόβατα επί σφαγή» και τον «σταυρό στο χέρι που όμως είναι βαρύς και μπορεί να γίνει όπλο».


Συνέντευξη… ψυχής από έναν «παράγοντα-πρόβατο» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο οποίος από του χρόνου – εκτός απροόπτου – θα μπει στην «παρέα» της Σούπερ Λίγκας.

Διαβάστε μερικά αποσπάσματα από την συνέντευξη που παραχώρησε ο Φώτης Κωστούλας στο ΦΩΣ, ο πρόεδρος του Παναιτωλικού που ανεβάζει τη λαοφιλή ομάδα στην πρώτη εθνική κατηγορία της χώρας μετά από 34 χρόνια!

Ο Φώτης Κωστούλας είναι στον έκτο του χρόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και εξιστορεί: «Πήρα την ομάδα όταν ήταν στην Γ’ εθνική, με πολλές προσφυγές, τους παίκτες απλήρωτους, το γήπεδο σε άθλια κατάσταση με το χόρτο καμένο αφού το ρεύμα ήταν κομμένο (απλήρωτο) και δεν δούλευε τίποτα, δεν υπήρχαν ούτε αποδυτήρια (!), με μόνο 11 παίκτες και όχι τους καλύτερους, οι καλύτεροι είχαν φύγει.

Εννοείται ότι δεν υπήρχε προπονητικό κέντρο και τον πρώτο καιρό τρέχαμε εδώ κι εκεί, όπου μπορούσαμε να δανειστούμε γήπεδο. Ένα δημοτικό γήπεδο είχαμε όπου οι παίκτες δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε ντους. Έμπαιναν με τις λάσπες στα αμάξια τους και έφευγαν.

Τα επίσημα χρέη της ομάδας ήταν 350.000 ευρώ, όμως στην πορεία βγήκαν πολλά περισσότερα. Δεν είδα σαν επένδυση να αναλάβω τον Παναιτωλικό, έχω δώσει μέχρι τώρα πολλά εκατομμύρια τα οποία φυσικά δεν περιμένω να πάρω πίσω. Αν ήταν έτσι θα είχα φύγει εδώ και χρόνια. Αλλά είμαι Παναιτωλικός από μικρό παιδάκι και μετά από 30 χρόνια που έλειπα από τον τόπο μου ήθελα να κάτι για την περιοχή.

Τώρα έχουμε μία έκταση 70 στρέμματα όπου φτιάξαμε προπονητικό, 2 γήπεδα με φυσικό χόρτο και 2 με πλαστικό, συντηρούμε 4 ομάδες υποδομών και έχουμε φτιάξει μία μπουτίκ (μεταξύ πολλών άλλων) 250 τετραγωνικά μέτρα. Ίσως τη μεγαλύτερη στην Ελλάδα.

Έχουμε επίσης σκοπό να μεγαλώσουμε κι άλλο το γήπεδο».


Ο Φώτης Κωστούλας όμως αναφέρθηκε και στα «χειρουργεία» που έχει δεχτεί η ομάδα του όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και στα 3 εκ. ευρώ που περιμένει να πάρει, αν δεν κοπεί η χρηματοδότηση όπως προανήγγειλε ο Πάνος Μπιτσαξής:

«Ο χώρος του ελληνικού ποδοσφαίρου προκαλεί αηδία, αλλά εγώ δεν το βάζω εύκολα κάτω. Υπάρχει χώρος για όλους. Χρειαζόμαστε όμως περισσότερα πρόβατα (σ.σ σαν τον ίδιο) και όχι άλλους λύκους. Όσο γι αυτούς που με αποκαλούν πρόβατο, πείτε τους ότι έχω σιτέψει πια και δεν τρώγομαι.

Έχουν εμφανιστεί αρκετοί «μεσάζοντες», ειδικά τα πρώτα χρόνια, αλλά τους έδιωχνα κατευθείαν και τους έλεγα να μην με ξαναενοχλήσουν, μέχρι που σταμάτησαν να έρχονται.

Έχουν γίνει έκτροπα εναντίον μας. Ολοφάνερες αδικίες. Όμως πιστεύω ότι τελευταία έχουν γίνει θετικά βήματα στο χώρο της διαιτησίας. Είχα επικοινωνήσει κάποια στιγμή με τον Γιανόπουλο, υπεύθυνο της ΚΕΔ για την Β’ Εθνική τον οποίο έχω συναντήσει μία φορά στην ζωή μου και του είπα: Θα σε παρακαλέσω να κάνεις ότι μπορείς και να μην μας αδικούν άλλο. Εκείνος μου είπε ότι πάντα κάνει καλά τη δουλειά του. Εγώ του είπα να μην μας στείλει έναν διαιτητή που μας είχε αδικήσει κατάφωρα και ο κόσμος ήταν έξαλλος, και δεν ξαναήρθε.

Επί Ψυχομάνη είχαμε τις χειρότερες διαιτησίες. Μία φορά είχε έρθει ο Τεροβίτσας στο γήπεδο και ο κόσμος είχε στραφεί εναντίον του αφού και σε εκείνο το ματς μας είχαν αδικήσει κατάφορα. Δεν ξαναήρθε. Όμως είχα αποφασίσει να φύγω. Είχα πει ότι θα πουλήσω τις μετοχές και αν δεν βρεθεί αγοραστής τότε θα δώσω τις μετοχές στον ερασιτέχνη. Και το εννοούσα.  Έφυγε όμως ο Ψυχομάνης και ξαφνικά σταμάτησαν οι αδικίες εις βάρος μας».

Τα κωμικοτραγικά με τον Χριστοβασίλη

«Ο Χριστοβασίλης καθόταν δίπλα μου στην εξέδρα. Είπε ότι αυτό που έγινε ήταν ντροπή και από μόνος του είπε ότι έπρεπε να κάνουν πέναλτι για να επανορθώσουν και να αποκατασταθεί η αδικία. Πήρε τηλέφωνο κάπου και έδωσε εντολή να κάνουν πέναλτι. Όμως η ώρα πέρναγε και όχι μόνο δεν έκαναν πέναλτι αλλά προσπαθούσαν να βάλουν κι άλλο γκολ! Ξαναπήρε τηλέφωνο και ζήτησε να βγει ο Φουρτάδο. Αυτό έγινε, αλλά παρά το γεγονός ότι έμειναν μετά με 10 παίκτες είπε από μόνος του ότι έπρεπε να μείνουν με 9 και να κάνουν πέναλτι. Κάτι που δεν συνέβη και το άσχημο είναι ότι μετά διέψευσε αυτά που έγιναν. Κρίμα γιατί έχουμε πολύ καλή σχέση με τον Χριστοβασίλη».


Εν κατακλείδι,  ο κ. Κωστούλας τόνισε: «Αυτό που μπορώ να εγγυθώ είναι ότι ο σταυρός στο χέρι που κρατάω είναι πολύ βαρύς και μπορεί να γίνει όπλο!»

www.gazzetta.gr
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template