ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

2/3/11

ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Η κα Ζ. Δημαδάμα, συμμετείχε με ομιλία της τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, στην  εκδήλωση που διοργανώθηκε από τις μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ActUp ΔΡΑΣΕ Hellas, JEF (Νέοι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές) και InetCosmos και η  οποία τελεί υπό την αιγίδα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας  με θέμα «Διακίνηση και Εμπορία Ανθρώπων: Μύθοι και Πραγματικότητα».
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας επισημάνθηκε μεταξύ άλλων το μεγάλο ποσοστό εμπορίου γυναικών και παιδιών που αυξάνεται χρόνο με το χρόνο και στη χώρα μας. Ενδεικτικά, αναφέρθηκε πως σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τουλάχιστον 40.000 γυναίκες και παιδιά αποτελούν θύματα του trafficking στην Ελλάδα. Σύμφωνα επίσης με τη UNICEF 5.800 παιδιά ηλικίας μικρότερης των 16 ετών ζουν στους δρόμους των μεγαλουπόλεων με το 55% εξ αυτών να είναι πρόσφυγες.
Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το παγκοσμιοποιημένο αυτό φαινόμενο κύρωσε τον Αύγουστο του 2010 το Πρωτόκολλο για την Πρόληψη, Καταστολή και Τιμωρία της Παράνομης Διακίνησης Προσώπων, ιδιαίτερα Γυναικών και Παιδιών, γνωστό ως Πρωτόκολλο του Παλέρμο.
Παράλληλα, το Υπουργείο Εσωτερικών το 2010 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 46 του Ν. 3386/2005, χορήγησε και ανανέωσε άδειες διαμονής θυμάτων εμπορίας ανθρώπων που συνεργάζονται με τις διωκτικές αρχές προκειμένου να εξαρθρωθούν κυκλώματα διακινητών. Ενώ την ίδια στιγμή στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι και η κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Δράση κατά της Διακίνησης και Εμπορίας Ανθρώπων.


 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template