ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

16/3/11

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Αντιπροσωπεία γεωτεχνικών με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ) Γιώργο Νάτση επισκέφθηκε σήμερα και συνεργάστηκε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Πολιτικής Γιώργο Αγγελόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η αντιπροσωπεία επεσήμανε ότι οι περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διατηρούν υψηλό ποσοστό ανταπόκρισης στα αιτήματα των αγροτών (σχέδια βελτίωσης κ.α.) σε αντίθεση με τις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου που καθυστερούν. Ως εκ τούτου, πρότειναν να μεταβιβαστούν πλήρως οι σχετικές αρμοδιότητες στις περιφερειακές υπηρεσίες, θέση που έχει ήδη υιοθετηθεί από την περιφερειακή αρχή και διατυπώθηκε επίσημα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρουσία του αρμόδιου Υπουργού Κώστα Σκανδαλίδη.

Από τη δική τους πλευρά οι εκπρόσωποι των κτηνιάτρων που συμμετείχαν στη συνάντηση έθεσαν ζητήματα σχετικά με τις αρμοδιότητες και τις υπηρεσιακές τους δικαιοδοσίες στο πλαίσιο του «Καλλικράτη». Στο σημείο αυτό ο Περιφερειάρχης εξήγησε ότι μεταβιβάζεται άμεσα στους υπηρεσιακούς παράγοντες το δικαίωμα υπογραφής καθώς και ότι όλα όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία θα εφαρμοστούν εξ ολοκλήρου.

Ταυτόχρονα ο Απόστολος Κατσιφάρας παρείχε μια σειρά διευκρινήσεων που σχετίζονται με τη νέα υπηρεσιακή διάρθρωση και ταυτόχρονα υπογράμμισε την ανάγκη πλήρους ενεργοποίησης του υπηρεσιακού μηχανισμού αφού, καθώς τόνισε, «η επιτυχία του ‘Καλλικράτη’ περνάει μέσα από την ανάδειξη της δημόσιας διοίκησης».

Ένα ακόμα επί μέρους θέμα που τέθηκε από την πλευρά των γεωπόνων αφορά τη νόσο (σκαθάρι) που πλήττει τους φοίνικες. Το πρόβλημα ξεκίνησε αφότου για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 εισήχθησαν φοίνικες που μαζί τους έφεραν τη νόσο. Πρόκειται για νόσο μη αντιμετωπίσιμη (τα δέντρα που προσβάλλονται πρέπει να κόβονται και να καταστρέφονται) και ήδη αποφασίστηκε να γίνει μια σειρά επαφών με όλους τους Δήμους της Περιφέρειας ώστε να καταγραφούν τα προσβεβλημένα δέντρα και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

Τέλος, τέθηκε το ζήτημα των τελών που εισπράττονται σε μια σειρά από ελεγκτικές εργασίες (π.χ. εισαγωγή πατάτας, έλεγχοι σε σφαγεία, κ.α.) και που σήμερα ενώ οι δειγματοληψίες και οι έλεγχοι γίνονται από τις περιφερειακές υπηρεσίες τα σχετικά τέλη εισπράττονται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η αντιπροσωπεία πρότεινε στην περιφερειακή αρχή να διατυπωθεί αίτημα προς το Υπουργείο ώστε τα σχετικά τέλη να αποδίδονται στην αιρετή Περιφέρεια.

Στην αντιπροσωπεία, πλην του Γ. Νάτση, μετείχαν επίσης η Μαρία Παπαμιχαλοπούλου μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΓΕΔΥ, η Μαρία Φασόη πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Γεωπόνων Αχαΐας, η Μαρία Μποτσέτου γραμματέας του περιφερειακού συμβουλίου Γεωπόνων Ηλείας, ο Γρ. Τριανταφύλλου γραμματέας του περιφερειακού συμβουλίου Γεωπόνων Αιτωλοακαρνανίας καθώς και οι Γ. Κοτρώτσος, πρόεδρος, και Ε. Λάμπος, γραμματέας του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας των Κτηνιάτρων.     

  
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template