ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

24/3/11

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ

Ανανεώθηκε, με απόφαση της Κομισιόν, σε μεγάλο βαθμό η σύνθεση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Ευρωπαϊκών  Περιφερειών, με βάση τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του προηγούμενου Νοεμβρίου.

Τακτικό μέλος της Επιτροπής είναι πλέον ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ενώ στη σύνθεση των τακτικών μελών περιλαμβάνονται επίσης οι Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης, Γιάννης Σγουρός Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Καμίνης Δήμαρχος Αθηναίων, Παναγιώτης Ψωμιάδης, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Μπουτάρης Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γρ. Ζαφειρόπουλος Περιφερειακός Αττικής, Δ. Καλογερόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω, Γ. Κοτρωνιάς Δήμαρχος Λαμίας και Ν. Παπανδρέου Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας. 

Αναπληρωματικά μέλη στην ελληνική αντιπροσωπεία είναι οι Π. Αλτίνης Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας, Θ. Γιακαλής Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Αρ. Γιαννακίδης Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δ. Δράκος Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου, Π. Λαμπρινούδης Δήμαρχος Χίου, Χρ. Λάππας Δήμαρχος Τρικκαίων, Γ. Μαχαιρίδης Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Δ. Μπίρμπας Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω και Σπ. Σπυρίδων Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής.

«Είναι τιμή και ευθύνη η συμμετοχή μου στην Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Περιφερειών», τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. «Η Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Περιφερειών αποτελεί βασικό πυλώνα στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και ο κρίσιμος ρόλος της Επιτροπής γίνεται εύκολα αντιληπτός αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι το 75% της νομοθεσίας που παράγει η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εφαρμογή σε τοπικό ή σε περιφερειακό επίπεδο», συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης.

Στη συνέχεια ο Απόστολος Κατσιφάρας υπογράμμισε ότι «η ελληνική αντιπροσωπεία στην Επιτροπή των Περιφερειών θα εργαστεί για την ανάδειξη και υπεράσπιση των συμφερόντων των ελληνικών περιφερειών και της χώρας μας με βάση τις δοκιμασμένες αρχές της επικουρικότητας, της εγγύτητας και της εταιρικής σχέσης».

Η νέα σύνθεση της ελληνικής αντιπροσωπείας προέκυψε με βάση απόφαση του Συμβουλίου (Κομισιόν) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η σχετική θητεία ολοκληρώνεται στις 25 Ιανουαρίου του 2015.

Σημειώνεται ότι στο εσωτερικό της Επιτροπής Περιφερειών λειτουργούν τέσσερις πολιτικές ομάδες που είναι το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSE), το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (PPE), το Ευρωπαϊκό Κόμμα Φιλελευθέρων Δημοκρατών (ALDE) και η Ομάδα Ευρωπαϊκής Συμμαχίας (UEN-EL).  Πρόεδρος της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Περιφερειών είναι η Ιταλίδα Μερσέντες Μπρέσο, αιρετή Περιφερειάρχης της περιφέρειας του Πεδεμόντιου (έδρα Τορίνο) που ανήκει στην πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template