ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

5/3/11

ΕΡΩΤΗΣΗ Κ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ

Ερώτηση του βουλευτή και Αναπληρωτή Τομεάρχη Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κων/νου Καραγκούνη προς την Υπουργό Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για το ζήτημα της συγχώνευσης των Λυκειακών τάξεων του Γυμνασίου Παλαίρου και τη μεταφορά τους στο Γενικό Λύκειο Βόνιτσας.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Αθήνα,05.03.2011

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Υπάρχουν πληροφορίες ότι η ηγεσία του Υπουργείου προτίθεται να προχωρήσει στη συγχώνευση των Λυκειακών τάξεων του Γυμνασίου Παλαίρου και τη μεταφορά τους στο Γενικό Λύκειο Βόνιτσας. Μπροστά σε συτό το ενδεχόμενο Κυρία Υπουργέ λάβετε υπόψιν σας ότι η κτιριακή υποδομή του Γυμνασίου-Λυκείου Παλαίρου είναι επαρκέστατη ενώ αντιθέτως όπως σας έχω ήδη εκθέσει σε παλαιότερη ερώτησή μου οι κτιριακές εγκαταστάσεις της Βόνιτσας είναι ελλειπείς αφού οι μαθητές αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ.
Με καθαρά παιδαγωγικά κριτήρια θα πρέπει η πολιτική ηγεσία  του Υπουργείου Παιδείας να  δείξει  τον  απαιτούμενο σεβασμό στο χρόνο των μαθητών και βεβαίως των σκληρά εργαζομένων και οικονομικά επιβαρυμένων στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία γονιών. Η πρόσβαση των μαθητών στη Βόνιτσα είναι εξαιρετικά δύσκολη δεδομένου ότι η συγκοινωνία είναι ανύπαρκτη γεγονός που θα επιβαρύνει τόσο το κράτος όσο και τους πολίτες.
 Η Πάλαιρος είναι μια αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή και   θα ήταν ανεπίτρεπτο να καταδικάσετε την ευρύτερη περιοχή σε στασιμότητα.
Ερωτάται η κ. Υπουργός αν υπάρχει τέτοια πρόθεση για συγχώνευση του ως άνω σχολείου και τι σκεπτεσθε να κάνετε ώστε οι Λυκειακές τάξεις του Γυμνασίου Παλαίρου να μην κλείσουν μιας και εξυπηρετούν την ανάγκη μιας ολόκληρης και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς αναπτυσσόμενης περιοχής.


                                                                                            Ο ερωτών Βουλευτής

                                                                                     Κωνσταντίνος Καραγκούνης
 

Discover Agrinio

Βάλτος

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template