ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

18/1/11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΥΤΕΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Περί φωτοβολταϊκών…
Ο Σύλλογος μας στο πλευρό των αγροτών μας και γι’ αυτό παίρνουμε θέση σε αυτό το ζήτημα που έχει προκύψει
Θέλουμε απαντήσεις εδώ και τώρα από τους αρμόδιους 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα όλο και περισσότερο γίνεται λόγος για αποκλεισμό της Αιτωλοακαρνανίας από τις περιοχές-ζώνες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών.
Έγιναν πάνω από 500 αιτήσεις, από αγρότες πρώην καπνοπαραγωγούς στο σύνολο του Νομού από τους οποίους οι περίπου 100 από Φυτειώτες παραγωγούς.
Οι φάκελοι παροχής άδειας εγκατάστασης μεταξύ άλλων κόστισε στους παραγωγούς γύρω στις 3.000 ευρώ, ποσό υψηλό για ένα πρώην καπνοπαραγωγό.
Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αλλά και πολιτικών παραγόντων του τόπου μας, η Δ.Ε.Η. δεν εντάσσει την Αιτωλοακαρνανία στον σχεδιασμό για τα φωτοβολταϊκά.
Η αιτιολογία είναι ότι τόσο στην Αιτωλοακαρνανία όσο και σε άλλους Νομούς της χώρας (Βοιωτίας, Καρδίτσας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Ξάνθης, Φλώρινας, Άρτας, Πρέβεζας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Αρκαδίας και Λακωνίας) τα δίκτυα της Δ.Ε.Η. είναι κορεσμένα και έτσι καθίσταται ανέφικτη η έγκριση των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί από τους αγρότες.
Επειδή το ποσό των 3.000 ή 4.000 ευρώ για ένα αγροτικό νοικοκυριό είναι τεράστιο, πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να κληθούν άμεσα να δώσουν απαντήσεις στους αγρότες.
Το ζήτημα είναι σοβαρό. Οι χειρισμοί της Πολιτείας και των εκφραστών της λειτούργησαν με τρόπο που αφήνονται να εννοηθούν και να εννοούνται πράγματα και καταστάσεις.
Εμείς ως Σύλλογος δεν θα σταθούμε στα χρηματικά ποσά που δόθηκαν (όχι ότι δεν είναι σημαντικά) από τους αγρότες, αλλά στεκόμαστε στην ευκολία με την οποία ο αγροτικός κόσμος της περιοχής μας πίστεψε και εναπόθεσε τις ελπίδες του για κάτι καλό που θα του πρόσφερε ένα καλό εισόδημα. Στεκόμαστε σε αυτούς που πίστεψαν οι αγρότες μας και που πιστεύουν ακόμη, σε αυτούς που εμπιστεύτηκαν και εμπιστεύονται ακόμη.
Γι’ αυτό θέλουμε απαντήσεις, θέλουμε να πάρουν θέση και τους θέτουμε τα εξής ερωτήματα:
-Η Δ.Ε.Η. δεν γνώριζε ότι το δίκτυο είναι ήδη κορεσμένο;
-Υπάρχει μελέτη για την επέκταση των κορεσμένων δικτύων;
-Σε περίπτωση που δεν υπάρξει έγκριση των αιτήσεων, θα επιστραφούν τα χρήματα στους αγρότες;


Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                           Η Γεν. Γραμματέας


Χρήστος Γ. Σαλτογιάννης                             Παρασκευή Ν. Πατσιά
 

Discover Agrinio

Βάλτος

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template