ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

12/1/11

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥ

Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Στράτου πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και καθηγητής Ιστορίας Νεωτέρου Ελληνισμού Κώνσταντίνος Σβολόπουλος  εν όψει της σημερινής εκδήλωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου και  της Αστρονομικής & Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας στο Παπαστράτειο Μέγαρο στις 19:00 το απόγευμα.
 Ο κος Σβολόπουλος, ο οποίος συνοδευόταν από την σύζυγο του και γνωστή ηθοποιό Κατερίνα Χέλμη   ξεναγήθηκε στο Αρχαίο Θέατρο  Στράτου, στο περιβάλλοντα αρχαιολογικό χώρο καθώς και στο Ναό του Στρατίου Διός από τα μέλη της Αστρονομικής & Αστροφυσικής Εταιρείας, τον πρόεδρο της κοινότητας Στράτου κο Αναστάσιο Πατσέα, καθώς και τον πρόεδρο του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας Θ. Αηδόνη με την σύζυγο του κ. Αλεξάνδρα Αηδόνη-Καρακώστα. 
 Η ξενάγηση αυτή μας έδωσε την ευκαιρία να κάνουμε ένα μικρό οδοιπορικό στον εν λόγω χώρο αλλά παράλληλα μας προβλημάτισε για άλλη μια φορά η μη αξιοποίηση του Αρχαίου Θεάτρου, η κάκιστη οδική πρόσβαση προς σημαντικά αξιοθέατα του τόπου μας και ειδικά προς το ναό του Στρατίου Διός.. 
 
Ο,τι διασώζεται από το παλιό χωριό του Στράτου..
Ο αρχαιολογικός χώρος του Στρατίου Διός.
 Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Σβολόπουλος  με τη σύζυγο του Κατερίνα Χέλμη, το Πρόεδρο της Αστροφυσικής κο Θύμιο Παπαναστασίου,  τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Βαγγελιώ Κραββαρίτη και Λίνο Υφαντή και το Πρόεδρο της Κοινότητας Στράτου κο Τάσο Πατσέα.
 
agrinio-news
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template