ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

19/1/11

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Ένωσης και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Σγουρού.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Στη σημερινή συνεδρίαση αναδείχθηκαν τα κυριότερα προβλήματα που προκύπτουν με την εφαρμογή του Καλλικράτη και ομόφωνα αποφασίστηκε:
- Να ζητηθεί συνάντηση με τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γιάννη Ραγκούση, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Οικονομικών, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Τίνα Μπιρμπίλη, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Λούκα Κατσέλη, Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή, καθώς και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Σκανδαλίδη, προκειμένου να τους θέσουν υπ’ όψιν τα προβλήματα που προκύπτουν.
Ειδικότερα δε εκτός του «Καλλικράτη», και για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το Πρόγραμμα ΕΛΛ.Α.Δ.Α., για τον υπό ψήφιση Αναπτυξιακό Νόμο, για το Σχέδιο Νόμου «Διατήρηση της βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις (Natura 2000)» καθώς και θέματα που άπτονται της συναρμοδιότητας του συνόλου των Υπουργών.
Επίσης αποφασίσθηκε να σταλούν επιστολές-προσκλήσεις στους αρμόδιους υπουργούς και να ζητηθεί συνάντηση μαζί τους.
Με έντονη διάθεση και ομοφωνία διατυπώθηκε από όλους η ανάγκη ανάδειξης αλλά και επίλυσης των προβλημάτων καθώς και η ανάδειξη της σημασίας του θεσμού των Περιφερειών.
Η επόμενη Συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΝ.Π.Ε. αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου.
 

Discover Agrinio

Βάλτος

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template