ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

13/1/11

ΕΡΩΤΗΣΗ Κου ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ερώτηση των βουλευτών κκ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, Νάντιας Γιαννακοπούλου, Ηλία Θεοδωρίδη, Αθανάσιου Παπαγεωργίου και Παύλου Στασινού σχετικά με την απόσυρση της πρότασης διαγραφής των 24 δις ευρώ ως «ανείσπρακτων χρεών», από το ψηφισθέν επί της αρχής Σχέδιο Νόμου «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Προγράμματος Στήριξης της ελληνικής οικονομίας»

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή κατατέθηκε  ερώτηση την οποία συνυπέγραψαν οι ως άνω βουλευτές προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, με θέμα την απόσυρση της πρότασης διαγραφής των 24 δις ευρώ ως «ανείσπρακτων χρεών», από το ψηφισθέν επί της αρχής Σχέδιο Νόμου «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Προγράμματος Στήριξης της ελληνικής οικονομίας».     
Στην ερώτησή τους οι βουλευτές αναφέρουν ότι απεφεύχθη η δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων στην κοινωνία σε περίοδο οικονομικής κρίσης και κοινωνικής δυσπραγίας με την απόσυρση της συγκεκριμένης πρότασης.
Γενομένης δήλωσης του κ. Υπουργού Οικονομικών ότι θα επαναφέρει την διάταξη στη Βουλή, οι βουλευτές ζητούν να κατατεθούν στο Κοινοβούλιο τόσο τα ονόματα των οφειλετών, όσο και το αποτέλεσμα της έρευνας του αρμόδιου Υπουργείου με την οποία θα αποδεικνύεται ότι οι εμπλεκόμενοι οφειλέτες αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους δεν διαθέτουν μετοχές σε υπεράκτιες (off shore) εταιρείες.
Επιπροσθέτως, να ενημερωθεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο αν διερευνήθηκε επαρκώς η περίπτωση εκποίησης από το Ελληνικό Κράτος των δικαιωμάτων είσπραξης των οφειλών προς εξειδικευμένες διεθνείς ιδιωτικές εταιρείες μέσω διεθνούς διαγωνισμού, ώστε να επιτευχθεί με τον καλύτερο τρόπο το καλύτερο αποτέλεσμα.
Καταλήγοντας στην ερώτησή τους οι βουλευτές, ερωτούν τον κ. Υπουργό εάν εξασφαλίζονται δικαστικές εγγυήσεις μέσω Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφορικά με τα δικαιώματα είσπραξης του ελληνικού δημοσίου των οφειλών και εάν δύναται να διαβεβαιώσει ότι η προτεινόμενη διαγραφή δεν θα αποτελέσει προσεχώς μέρος του δημοσίου ελλείμματος.
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template