ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

12/1/11

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Κο ΣΒΟΛΟΠΟΥΛΟ

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός συναντήθηκε σήμερα (Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011) στο Δημαρχείο με τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών κ. Κώστα Σβολόπουλο καθηγητή ιστορίας Νεωτέρου Ελληνισμού.
     Ο κ. Σβολόπουλος, ο οποίος επισκέπτεται  για πρώτη φορά την πόλη, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Στράτου τονίζοντας ότι με τις κατάλληλες παρεμβάσεις μπορεί να εξελιχθεί σε εστία της πνευματικής ζωής της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
     «Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το Δήμαρχο Αγρινίου ο οποίος με ενημέρωσε για τα κύρια ζητήματα του Δήμου. Έρχομαι για πρώτη φορά στο Αγρίνιο και έμεινα πολύ ικανοποιημένος τόσο από τη φιλοξενία όσο και από την εξέλιξη της πόλης.
     Επισκέφθηκα την Αρχαία Στράτο και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο Αρχαιολογικός χώρος και ειδικότερα το θέατρο.
     Είμαι σίγουρος ότι αυτό το θέατρο κατάλληλα αναστηλωμένο μπορεί να αποτελέσει την εστία της πνευματικής ζωής της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Στην κατεύθυνση αυτή θα συμβάλουμε και εμείς γιατί αυτός ο χώρος αξίζει να αξιοποιηθεί».
     Ο Δήμαρχος Αγρινίου στις δηλώσεις του επεσήμανε τον ουσιαστικό χαρακτήρα της επίσκεψης του κ. Σβολόπουλου στο Δήμο Αγρινίου.
     «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς η επίσκεψη του κ. Σβολόπουλου στο Δήμο Αγρινίου και στο Δημαρχείο γιατί πέρα από το θεσμικό του ρόλο ως Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών πρόκειται για έναν επιστήμονα υψηλού κύρους Νομίζω ότι η επίσκεψη του στην περιοχή έχει ιδιαίτερη σημασία αφού  ο κ. Σβολόπουλος επισκέφθηκε την Αρχαία Στράτο που πλέον ανήκει στο Δήμο Αγρινίου και που όπως έχω δηλώσει θα είναι το κέντρο αναφοράς για τον πολιτισμό στο  Δήμο Αγρινίου.
     Θέλω να τονίσω ότι στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής είναι η αξιοποίηση και ανάδειξη του χώρου της Αρχαίας Στράτου και ιδιαίτερα του θεάτρου της, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε χωρητικότητα, και σε συνδυασμό με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, που είναι ένα από τα πλέον ιστορικά θέατρα, μπορούν να συμβάλουν στην πολιτιστική ώθηση που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας».
 

Discover Agrinio

Βάλτος

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template