ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

19/1/11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΝΔ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, είχε, σήμερα το απόγευμα, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, συνάντηση με εκπροσώπους φορέων, που μετέχουν στο διάλογο για τα «κλειστά» επαγγέλματα. Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας μετείχαν:
Ο Αντιπρόεδρος του κόμματος κ. Στ. Δήμας, οι Αναπληρωτές Υπεύθυνοι του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας, βουλευτής κ. Χρ. Σταϊκούρας και κ. Ν. Μηταράκης, ο Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, βουλευτής κ. Κ. Χατζηδάκης, ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, βουλευτής κ. Ν. Νικολόπουλος, ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημοσίων Έργων, βουλευτής κ. Στ. Καλογιάννης και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος, βουλευτής κ. Δ. Τζουμάνης, ο Υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης, βουλευτής κ. Κων. Τζαβάρας και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος, βουλευτής κ. Κων. Καραγκούνης, ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας, βουλευτής κ. Θ. Γιαννόπουλος και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος, βουλευτής κ. Γερ. Γιακουμάτος και ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος κ. Αθ. Σκορδάς. 
Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για τις επερχόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, σχετικά με το δήθεν άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Υπογράμμισαν ότι η κυβέρνηση προχωρά με συνοπτικές διαδικασίες -υπό το βάρος των υποχρεώσεών της απέναντι στην Τρόικα- σε ισοπεδωτικές ρυθμίσεις που, πολλές φορές, αγνοούν τις ιδιαιτερότητες του κάθε κλάδου. Και αυτό, χωρίς ουσιαστικές διαβουλεύσεις μαζί τους. Εξέφρασαν, επίσης, τις ανησυχίες τους για τις επιπτώσεις αυτών των ρυθμίσεων στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην επάρκεια των πόρων των Ασφαλιστικών Ταμείων, καθώς και στην ασφάλεια των πολιτών.
Από την πλευρά της Ν.Δ. επισημάνθηκε ότι η κυβέρνηση προχωρά πρόχειρα και με αντιφατικές ρυθμίσεις, μόνο και μόνο επειδή της το υπαγορεύει το Μνημόνιο. Ουσιαστικά, δηλαδή η κυβέρνηση λέει «όχι» σε αυτή τη μεταρρύθμιση.
Η Ν.Δ. θεωρεί ότι το άνοιγμα των «κλειστών» επαγγελμάτων μπορεί να είναι παράγοντας ενίσχυσης της οικονομίας, τόνωσης της ανταγωνιστικότητας και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Συμφωνεί με την άρση των περιορισμών στην παροχή προϊόντων και υπηρεσιών, αρκεί να θεσπιστούν εποπτικοί μηχανισμοί για να αποτραπούν περιπτώσεις συγκέντρωσης ή και μείωσης του ανταγωνισμού και να διασφαλιστούν η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, η βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων και η προστασία του πολίτη.
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template