ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

7/12/10

ΟΜΙΛΙΑ Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ο Βουλευτής Π. Κουρουμπλής στην Επιτροπή Οικονομικών.

Ο βουλευτής Π. Κουρουμπλής παίρνοντας τον λόγο χθες στην συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών όπου παρέστει  ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τόνισε τα παρακάτω:
1.    Η Τράπεζα της Ελλάδος ήταν από εκείνους τους φορείς που αναδείκνυε την ανάγκη αλλαγής του ασφαλιστικού νόμου αποφύγατε όμως την υπαγωγή των υπαλλήλων  της Τράπεζας της Ελλάδος στο καθεστώς του νέου Ασφαλιστικού νόμου.
2.    Στοχοποιήσατε τα ΚΑΠΗ με την έκθεση σας δηλαδή με μια λογική που ισχυρίζεται ότι πρέπει να γίνουμε φτωχοί για να μην πτωχεύσουμε, μια στόχευση που θέλει να βγάλει την οικονομία από την κρίση αγνοώντας το κοινωνικό έλλειμμα που μπορεί να προκύψει από την βύθιση σημαντικών τμημάτων της κοινωνίας στο περιθώριο και την παραίτηση δεν μας είπατε όμως αν λειτουργούν σήμερα στο τραπεζικό σύστημα τα stock options δηλαδή η υπόκρυψη των bonus.
3.    Δεν μας μιλήσατε για το λαθρεμπόριο καυσίμων, δεν μας μιλήσατε για την απληστία και την ασυδοσία του τραπεζικού συστήματος που έχει υποβάλει τον Ελληνικό λαό σε ένα καθεστώς βελούδινης σκλαβιάς όταν επί χρόνια συντηρείται η μεγαλύτερη απόκλιση (από οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης) μεταξύ επιτοκίου καταθέσεων και επιτοκίου χορηγήσεων, όταν οι κάρτες των καταναλωτικών δανείων κινούνται στα επίπεδα της τοκογλυφίας.
Συνέχισε ο κ. Κουρουμπλής καταθέτοντας και τις παρακάτω ερωτήσεις:
Α) Ποια θα είναι η κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας εάν δεν είχαμε τόσο σκληρό ευρώ και παρέμενε το ευρώ στα επίπεδα των ορίων που ξεκίνησε  0,95 προς 1 με το δολάριο. Μόνο από τον τουρισμό υπολογίζεται ότι θα είχαμε όφελος πάνω από 2,5 δις ετησίως.
Β) Εάν συζητήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας το ζήτημα των Ευρωομολόγων και ποια ήταν η δική σας θέση.
Γ) Η χρηματοπιστωτική στήριξη των τραπεζών δεν θα πρέπει να συνοδεύεται με ελάχιστους κανόνες που θα περιορίζουν τα κερδοσκοπικά επιτόκια εις βάρος των επιχειρήσεων;
Δ)  Ήθελα την άποψη σας στο γεγονός των ημερών που αναφέρεται στο εργασιακό κόστος, ποια είναι η επίπτωση του εργασιακού κόστους ή του τραπεζικού κόστους σε σχέση με τον ανταγωνισμό;
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template