ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

8/12/10

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΧΥΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ 2ης ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.


Εγκαινιάζεται την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010, στις 11:00 το πρωί ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας του Δήμου Στράτου (θέση Μονοδένδρι του Τοπικού Διαμερίσματος Λεπενού).
Σε δήλωσή του ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος επισημαίνει:
«Η συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και με τα αρμόδια Υπουργεία, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός πρότυπου συστήματος ορθολογικής διαχείρισης απορριμμάτων στην Αιτωλοακαρνανία.
Πρόκειται για έργα υψηλών προδιαγραφών που θέτουν την Αιτωλοακαρνανία στην πρωτοπορία και συνδυάζουν την προστασία του περιβάλλοντος με την οικονομική ανάπτυξη.
Ειδικότερα, η κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α) της 2ης Γεωγραφικής Ενότητας Νομού (Γ.Ε.Ν.) Αιτωλοακαρνανίας στη Λεπενού, η λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α Μεσολογγίου, η αποκατάσταση της χωματερής Θέρμου, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α) Θέρμου, η κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α 3ης Γ.Ε.Ν Αιτωλοακαρνανίας στην Πάλαιρο, η αποκατάσταση της χωματερής Αμφιλοχίας, ο Σ.Μ.Α. Αμφιλοχίας, η αποκατάσταση της χωματερής Αστακού, ο Σ.Μ.Α. Αστακού, η αποκατάσταση της χωματερής Αχελώου, η ολοκλήρωση και λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α Ναυπάκτου καθώς και η αποκατάσταση της χωματερής Ναυπάκτου αποτελούν πρότυπα έργα για την αναπτυξιακή αξιοποίηση των απορριμμάτων στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Όλα τα ανωτέρω ωρίμασαν τις συνθήκες για να αποκτήσει η περιοχή μας την μετατροπή των Χ.Υ.Τ.Α σε Χ.Υ.Τ.Υ (Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) και τη λειτουργία Εργοστασίου Μηχανικής Διαλογής στερεών αποβλήτων στη Λεπενού, από το οποίο θα παράγεται κυρίως ενέργεια και ανακυκλώσιμα υλικά. 
 

Discover Agrinio

Βάλτος

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template