ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

9/12/10

ΟΜΙΛΙΑ Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Ομιλία του βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων


  Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων με θέμα τη συνέχιση της εξέτασης του Σ.Ν.  του Υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2011», τόνισε πως είναι πολυτέλεια η οποιαδήποτε «στείρα» αντιδικία για το ποιος φέρει την ευθύνη για την κατάσταση που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός, όταν το φάσμα της φτώχειας, της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας διευρύνεται με μεγάλες ταχύτητες και το φάσμα της πείνας αρχίζει να εισέρχεται στη ζωή πολλών ανθρώπων. Άλλωστε για το ποιος φταίει, ο ελληνικός λαός το όρισε και το κατένειμε στις τελευταίες εθνικές εκλογές.
Ο βουλευτής, ανέφερε πως τη σημερινή περίοδο δεν πρέπει ο καθένας να προσδοκά πολιτικά οφέλη εις βάρος του άλλου, διότι η πορεία του πολιτικού συστήματος θα κριθεί  από την κοινωνία, αν πραγματικά αποδείξουμε ότι αυτή τη στιγμή είμαστε ικανοί, να στείλουμε μήνυμα ελπίδας στον ελληνικό λαό, που δεν θα έχει ως μόνο στόχο να διασώσουμε την οικονομία αφήνοντας τη μισή κοινωνία λαβωμένη και τραυματισμένη από αυτή τη δοκιμασία. Αντίθετα οφείλουμε να εκπέμψουμε ένα νέο όραμα με συγκεκριμένες, συντεταγμένες και ολοκληρωμένες πρωτοβουλίες, που θα εμποτίζουν ελπίδα, ώστε η κοινωνία να μην προχωρήσει από το φαινόμενο της απελπισίας που βιώνει, στο απεχθές φαινόμενο της παραίτησης.
             Εν συνεχεία επεσήμανε πως η πολιτεία, αναγνωρίζοντας την αγωνία των νέων ανθρώπων για την επαγγελματική τους αποκατάσταση,  οφείλει να τους αξιοποιήσει μέσα από την ανάπτυξη της καινοτομίας,  δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό πλούτο στην χώρα μας. Η σημερινή νεολαία, ανέφερε, είναι επιστήμονες που διαθέτουν υψηλό επίπεδο δυνατοτήτων που μπορεί να δώσουν προοπτική στον τόπο και την κοινωνία μας.
Μόνο συλλογικά, με τέτοιου είδους προγραμματικές προσπάθειες, θα αναχαιτίσουμε μια κοινωνική τρομοκρατία που εκπέμπεται από ορισμένους κύκλους, όπως οι τελευταίες θέσεις των «φτωχών» βιομηχάνων, δηλαδή εκείνων που φτώχυναν τις βιομηχανίες, αλλά αυτοί παρέμειναν πλούσιοι.
Αναφερόμενους στους βιομήχανους, τόνισε πως τη σημερινή περίοδο  επέλεξαν οι ίδιοι να «χτυπήσουν» τις εργασιακές σχέσεις,  σαν να είναι η πρώτη υπόθεση για τον ανταγωνισμό οι εργασιακές σχέσεις και δεν είναι το διοικητικό κόστος, οι αδειοδοτήσεις, και το τοκογλυφικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο εξακολουθούμε να «χαϊδεύουμε» ξεπερνώντας τον τρόπο με τον οποίο υπήγαγε σε ένα καθεστώς βελούδινης σκλαβιάς.


Επιπροσθέτως τόνισε πως όλοι οφείλουμε, παράλληλα με την προσπάθεια που κάνει η σημερινή Κυβέρνηση για «νοικοκύρεμα» της οικονομίας, να ανακτήσουμε με νέες πρωτοβουλίες την αξιοπιστία μας, μια αξιοπιστία που θα είναι το ισχυρό επιχείρημα ώστε πραγματικά να μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε προσεχώς απεχθείς όρους, που τη εν λόγω χρονική στιγμή καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και να επιλύσουμε.
Μόνο με τέτοιους τρόπους θα μπορέσουμε πραγματικά να δώσουμε νέα προοπτική. Να πείσουμε ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τον ελλαδικό χώρο, διότι εάν το ευρώ παρέμενε στα επίπεδα του ξεκινήματος του, ενδεχομένως η κατάσταση στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες  να μην ήταν η σημερινή.
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός της υπογραφής της Συνθήκης του Βερολίνου,  λέγοντας πως  το 1881 όταν η ελληνική αντιπροσωπεία μετέβη στο Βερολίνο, για την υπογραφή της Συνθήκης του Βερολίνου κατά την οποία η Θεσσαλία παραχωρήθηκε στην Ελλάδα, ο “Βίσμαρκ” έδωσε εντολή να μην δεχθούν στην σύνοδο αυτή, την ελληνική αντιπροσωπεία, εάν προηγουμένως η ελληνική κυβέρνηση δεν αναγνώριζε χρέος της 4.000.000 δρχ., που θεωρείτο ότι όφειλε η Ελλάδα σε κληρονόμους του “Όθωνα”,  με 4% επιτόκιο. Μόνο με την αποδοχή του ως άνω χρέους από την ελληνική κυβέρνηση, το οποίο η εθνοσυνέλευση του 1860 είχε απορρίψει, έγινε δεκτή η Ελλάδα στην συγκεκριμένη σύνοδο. Συνεπώς, τόνισε ο ίδιος,  ακόμα και τώρα θα πρέπει να αναδείξουμε και τις υποχρεώσεις της Γερμανίας σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις και το δάνειο απέναντι στη χώρα μας.
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template