ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

7/12/10

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΑΝ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΦΕ ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΟΣ, ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ (ΠΕΚ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 2010)

ΑΝ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΦΕ  ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΟΣ, ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ (ΠΕΚ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 2010)
Η άποψή μας για την επιμόρφωση και παλιά και γνωστή σε όλους είναι. Την επαναλαμβάνουμε  λοιπόν : Ουσιαστική επιμόρφωση του κλάδου από καλά καταρτισμένους, στις θεματικές, επιμορφωτές που θα έχουν να δώσουν υψηλού επιπέδου γνώση, προσθέτοντας το «κάτι παραπάνω» στην ήδη πανεπιστημιακή κατάρτιση των νέων συναδέλφων. Ετήσια, με στόχο την ανατροφοδότηση του εκπαιδευτικού σε επιστημονική και παιδαγωγική βάση κι όχι την ιδεολογική χειραγώγηση και συμμόρφωσή του. Να  λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες της εκπαιδευτικής πράξης, να ανταποκρίνεται σ’ αυτές και να τροφοδοτείται από τη διδακτική εμπειρία των εκπαιδευτικών πράξης. Να έχει αφετηρία και να εκπορεύεται από τις ανάγκες των εκπαιδευτικών όπως αυτοί τις θέτουν και τις ορίζουν , των μαθητών και της εκπαίδευσης συνολικότερα.  Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί να έχουν καθοριστικό ρόλο σε κάθε σημείο της διαδικασίας επιμόρφωσης.  Πρέπει δε να συνοδεύεται με απαλλαγή από  τα διδακτικά καθήκοντα και όχι να γίνεται σε βάρος του ελεύθερου χρόνου των εκπαιδευτικών.  Αν ο εκπαιδευτικός επιμορφώνεται  πέρα του εργασιακού του ωραρίου ,να αποζημιώνεται υπερωριακά κι αν μετακινείται ,να καλύπτονται  τα οδοιπορικά του, ενώ αν το Κέντρο Επιμόρφωσης είναι μακριά- όπως κατά κόρον συμβαίνει στην αχανή Αιτ/νια – να καλύπτονται τα έξοδα διατροφής – διαμονής.
 Για να έχει νόημα η επιμόρφωση και να μην γίνεται απλά για τα κονδύλια και να ταλαιπωρούνται  για μέρες  παράνομα εκτός ωραρίου οι νέοι συνάδελφοι.
Αντ’  αυτού το Υπουργείο Παιδείας εγκαθιδρύοντας τον εργασιακό μεσαίωνα για τα καλά και στην εκπαίδευση θεωρεί ότι οι νέοι σνάδελφοι πρέπει να δουλέψουν το κανονικό τους ωράριο (πολλοί απλήρωτοι τρείς μήνες τώρα) και το απόγευμά τους να το συνεισφέρουν αδιαμαρτύρητα για να «επιμορφωθούν» , σε ανομοιογενή τμήματα (δάσκαλοι, γυμναστές, θεατρικής αγωγής κλπ.), εις βάρος των προσωπικών και οικογενειακών τους υποχρεώσεων, επιβαρυνόμενοι  ακόμη περισσότερο, καθώς αρκετοί βρίσκονται να δανείζονται για τα εισιτήριά τους (μιας και κάποιοι στο Νομό φρόντισαν να το κάνουν ακόμη πιο δύσκολο, προς δική τους διευκόλυνση, φτιάχνοντας σ’ ένα τεράστιο Νομό ένα μόνο κέντρο) ή οι μητέρες συν/σες να πληρώνουν να τους κρατούν τα μωρά. Όσο για την προσωπική ηθική κάποιων επιμορφωτών άσχετων με το αντικείμενο διδασκαλίας, αναζητείται.
Συνδέεται μάλιστα η μονιμοποίησή τους με τη βεβαίωση παρακολούθησης των σεμιναρίων, τα οποία στο σύνολό τους (όχι χωρίς εξαιρέσεις) είναι ανούσια και άνευ βοήθειας για το δύσκολο έργο που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι με τα πραγματικά προβλήματα της τάξης (μεγάλος αριθμός παιδιών, γλωσσική ανομοιογένεια, ελλείψεις εποπτικού υλικού, απαράδεκτες κτιριακές συνθήκες, υποχρηματοδότηση, απαξίωση του Δημόσιου σχολείου, μαθησικά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς, χωρίς τάξεις υποδοχής, τμήματα ένταξης, παιδικούς ψυχολόγους, κλπ.).
Οι αναπληρωτές καλούνται να τα παρακολουθήσουν χωρίς τίποτα να τους κατοχυρώνει πως δε θα τους υποχρεώσουν να ξαναπάνε όταν  κι αν διοριστούν. Τους αναπληρωτές  των ΕΣΠΑ μάλιστα αφού τους έβαλαν πρώτα να υπογράψουν λευκές συμβάσεις, και μετά την κατακραυγή λειψές συμβάσεις,  τους «δούλεψαν» κανονικά.  Πρώτα τους κάλεσαν να αναλάβουν υπηρεσία και μετά τους ενημέρωσαν ότι δεν είναι κανονικοί αναπληρωτές και τώρα τους ζητάνε να δουλεύουν απλήρωτοι και να επιμορφώνονται εκτός ωραρίου.
Ήδη, εκατοντάδες συνάδελφοι απείχαν σε όλη την Ελλάδα από τα ΠΕΚ το, προηγούμενο διάστημα, διαμαρτυρόμενοι για την κραυγαλέα παρανομία του Υπουργείου. Η ευθύνη για την οργάνωση είναι μεγάλη της διεύθυνσης των ΠΕΚ και κατ’ επέκταση των σχολικών συμβούλων του Νομού, που συναίνεσαν στην παραπάνω ταλαιπωρία των συναδέλφων στο Νομό (1 ΠΕΚ σε όλο το Νομό).
Καλούμε τη ΔΟΕ και τα Δ.Σ. των Συλλόγων του Νομού να πάρουν θέση και να καλύψουν συνδικαλιστικά τους συναδέλφους. ΕΜΕΙΣ όταν βλέπουμε να πέφτουν σε τέτοιες εποχές τα λεφτά στη μπίζνα της επιμόρφωσης και όχι στους μισθούς των απλήρωτων συναδέλφων θα είμαστε ΑΠΕΝΑΝΤΙ.
ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ- ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Δ/Ν ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΘΕΡΜΟΥ
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template