ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

11/11/10

ΕΡΩΤΗΣΗ Κου ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ

Ερώτηση με θέμα την αποζημίωση των βαμβακοπαραγωγών του νομού Αιτωλοακαρνανίας, κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη.

Στην ερώτησή του ο κ. Κουρουμπλής, αναφέρει ότι οι συνεχείς και αδιάλειπτες βροχοπτώσεις των τελευταίων μηνών έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στις βαμβακοκαλλιέργειες του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Συγκεκριμένα από τις έντονες βροχοπτώσεις, τα κτήματα των βαμβακοπαραγωγών έχουν μετατραπεί σε λίμνες απροσπέλαστες, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η συγκομιδή του προϊόντος. Υπολογίζεται ότι οι ζημιές στην παραγωγή βάμβακος, που έχουν επιφέρει οι άσχημες καιρικές συνθήκες ξεπερνούν το 30% και σε μερικές περιπτώσεις φθάνουν ακόμα και το 100% της παραγωγής.

Ο βουλευτής επισημαίνει, ότι η κατάσταση αυτή έχει φέρει σε απόγνωση και οικονομική εξαθλίωση τους βαμβακοπαραγωγούς του νομού, που εκτός των άλλων, τους καλοκαιρινούς μήνες ήρθαν αντιμέτωποι και με την εκτεταμένη «εισβολή» του πράσινου σκουληκιού, αφού μεγάλο μέρος των σχετικών καλλιεργειών τους έχουν χτυπηθεί ανεπανόρθωτα από το καταστροφικό αυτό έντομο. Ειδικότερα η ζημιά που έχει προκαλέσει η επέλαση του πράσινου σκουληκιού στις βαμβακοφυτείες του νομού Αιτωλοακαρνανίας, φθάνει κατά μέσο όρο το 35% - 40% .

Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο κ. Κουρουμπλής ερωτά, σε τι μέτρα θα προβεί η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να αποζημιωθούν οι βαμβακοπαραγωγοί τόσο από τις επιπτώσεις των συνεχών βροχοπτώσεων, όσο και την παρουσία του πράσινου σκουληκιού στις καλλιέργειές τους.

 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template