ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

29/11/10

ΔΙΚΕΜΕΠ_ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΕΝΙΚΗΣ Δ/ΝΤΡΙΑ ΔΗΜΑΔΑΜΑ στη Σύνοδο των Υπουργών του ΟΣΕΠ

Συμμετοχή στη Σύνοδο των Υπουργών του ΟΣΕΠ

H Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙΚΕΜΕΠ), κα Ζ. Δημαδάμα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, συμμετείχε την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου στην 23η Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών  του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η Σύνοδος αποτέλεσε το καταληκτικό γεγονός της Ελληνικής Προεδρίας στον Οργανισμό, που ξεκίνησε την 1ηΙουνίου 2010 έως το Δεκέμβριο 2010, ενώ την επόμενη Προεδρία θα αναλάβει η Ρουμανία.
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου υιοθετήθηκε κοινή διακήρυξη όλων των Υπουργών, σύμφωνα με την οποία αναγνωρίστηκε ότι η ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας είναι εξαιρετικά ευαίσθητη στα περιβαλλοντολογικά ζητήματα και χρήζει ιδιαίτερης μεταχείρισης. H κοινή διακήρυξη θα αποσταλλεί στη συνδιάσκεψη για τις Κλιματικες Αλλαγές στο Μεξικό.
Επίσης, στην κοινή δήλωση των Υπουργών Εξωτερικών  συμφωνήθηκε μεταξύ άλλων η αναγκαιότητα για περαιτέρω ενίσχυση κοινής προσπάθειας των κρατών – μελών του ΟΣΕΠ για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής από την οποία απειλείται ο Εύξεινος Πόντος, με έμφαση σε σχέδια αειφόρου ανάπτυξης που θα προάγουν έτσι την πράσινη και καινοτόμο επιχειρηματικότητα.
Παράλληλα, στο περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου η κα Δημαδάμα, συντόνισε το  session για την έρευνα και καινοτομία, στο επιχειρηματικό φόρουμ που διοργάνωσε ο ΣΕΒ, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και της Παρευξείνιας Τράπεζας Εμπορίου & Αναπτύξεως με θέμα: «Η Νέα Εποχή στην Πράσινη Επιχειρηματικότητα». Οι νέες ευκαιρίες που προσφέρουν επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η χρηματοπιστωτική αγορά εντός ΟΣΕΠ, οι δυνατότητες για «πράσινες» επενδύσεις, η αναζωογόνηση του κατασκευαστικού τομέα μέσα από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και ο ρόλος της έρευνας και της καινοτομίας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας βρέθηκαν στο επίκεντρο των εργασιών.
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template