ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

16/9/10

ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Λύσεις για τη μείωση των δαπανών στα φάρμακα, καταπολέμηση της κακοδιαχείρισης, περιορισμό των υπεραιωνόβιων συνταξιούχων «μαϊμού» και των πλαστών αναπηρικών συντάξεων αναζητά η διοίκηση του ΟΓΑ.

Ο νέος διοικητής του Οργανισμού Παναγιώτης Πέτρουλας, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους διοικητές ταμείων και προέδρους οργανισμών, έχουν στηρίξει τις προσπάθειές τους στην αύξηση των εσόδων, μέσα από την πολύ ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών που τρέχει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Άλλωστε, όπως εξηγεί στο Capital.gr o κ. Πέτρουλας, η ρύθμιση χρεών στο ταμείο των αγροτών, ουσιαστικά θα έχει καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου του 2010, αφού οι εισφορές στο ταμείο κύριας ασφάλισης των αγροτών καταβάλλονται σε 6μηνιαία βάση και συνεπώς, η δεύτερη δόση των εισφορών, μπορεί να καταβάλλεται έως το τέλος του χρόνου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως με τις νέες διατάξεις μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλόμενες εισφορές τους τόσο οι αυτοτελώς απασχολούμενοι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ όσο και οι εργοδότες- επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα και βάσει της εγκυκλίου που ήδη έχει εκδοθεί από τη διοίκηση, ειδικά για τον ΟΓΑ οι δόσεις της ρύθμισης είναι εξαμηνιαίες, καθορίζονται στις 6, το ανώτερο και το ποσό της εξαμηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 600 ευρώ.

Αρμόδια όργανα για τη ρύθμιση της τμηματικής καταβολής των καθυστερούμενων οφειλών προς τον Οργανισμό, είναι ο Προϊστάμενος του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης, για τις αιτήσεις αρμοδιότητας της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΟΓΑ ή ο Προϊστάμενος του κατά τόπο αρμόδιου Υποκαταστήματος του ΟΓΑ.

Επισημαίνουμε, ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρ. 56 του πρόσφατου ασφαλιστικού νόμου Λοβέρδου - Κουτρουμάνη, η αίτηση για ρύθμιση οφειλής εξετάζεται από το αρμόδιο όργανο, εφόσον έχει καταβληθεί παράβολο υπέρ του Ασφαλιστικού Φορέα και έχει επισυναφθεί το σχετικό γραμμάτιο είσπραξης.

Για τους αυτοτελώς απασχολούμενους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, το ποσό του παραβόλου ανέρχεται στα 20 ευρώ. Για τις επιχειρήσεις, το ποσό του παραβόλου είναι ανάλογα με το ύψος της οφειλής, ξεκινά από 50 ευρώ και μπορεί να φθάσει μέχρι και 400 ευρώ.

Η καταβολή του παραβόλου για ρύθμιση οφειλόμενων εισφορών ΟΓΑ πραγματοποιείται στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο διοικητής του ταμείου επισημαίνει, πως αιτήσεις για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών που δεν θα συνοδεύονται από το σχετικό ταμειακό παραστατικό της ΑΤΕ, δε θα γίνονται δεκτές.

Όσον αφορά τη διαδικασία ένταξης στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων εισφορών των αυτοτελώς απασχολουμένων ασφαλισμένων, ο οφειλέτης που επιθυμεί να ρυθμίσει τις οφειλόμενες εισφορές του, θα πρέπει να απευθυνθεί στον αρμόδιο Ανταποκριτή του ΟΓΑ, προκειμένου να παραλάβει το ειδικό έντυπο «Εντολή Πληρωμής Παραβόλου», στο οποίο θα πρέπει να συμπληρωθούν τα ονομαστικά του στοιχεία.

Το έντυπο αυτό, ο ενδιαφερόμενος θα το προσκομίσει στην ΑΤΕ για την καταβολή του ανάλογου ποσού του παραβόλου, το οποίο ανέρχεται στα 20 ευρώ για όλους τους αυτοτελώς απασχολούμενους οφειλέτες.

Η ΑΤΕ θα εκτυπώσει και θα χορηγήσει στον ενδιαφερόμενο ταμειακό παραστατικό καταβολής του παραβόλου.

Με το ταμειακό αυτό παραστατικό της ΑΤΕ, ο ενδιαφερόμενος θα απευθυνθεί στη συνέχεια στον αρμόδιο Ανταποκριτή του ΟΓΑ, προκειμένου να υποβάλει αίτηση για ρύθμιση των οφειλών του, στο ειδικό έντυπο του ταμείου.

Βάσει της εγκυκλίου, στις αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών θα πρέπει να επισυνάπτεται απαραιτήτως το πρωτότυπο ταμειακό παραστατικό που χορηγήθηκε από την ΑΤΕ για την καταβολή του παραβόλου και όχι φωτοαντίγραφο αυτού. Αιτήσεις στις οποίες έχουν επισυναφθεί φωτοαντίγραφα ταμειακών παραστατικών ή που έχουν διαβιβαστεί με Fax δε θα γίνονται δεκτές.

Για τη ρύθμιση οφειλόμενων εισφορών εργοδοτών - επιχειρήσεων, η εγκύκλιος προβλέπει πως οι οφειλέτες που επιθυμούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, θα πρέπει να απευθύνονται στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΓΑ (Κεντρική Υπηρεσία ή Περιφερειακά Υποκαταστήματα).

Capital.gr

 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template