ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

16/9/10

ΣΤΟΥΣ ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΕΣ Η ΘΗΤΕΙΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ

Οι δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Π. Μπεγλίτη στην Ολομέλεια της Βουλής επί του Ν/Σ του ΥΠΕΘΑ περί Ιεραρχίας και προαγωγών στις Ένοπλες Δυνάμεις:

Κληθήκαμε τον Οκτώβριο του 2009 να αντιμετωπίσουμε ένα σοβαρότατο πρόβλημα, την απροετοίμαστη, την αψυχολόγητη, τη μικροπολιτική απόφαση της Νέας Δημοκρατίας και του τότε Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κυρίου Μεϊμαράκη, να σπεύσει την τελευταία στιγμή τον Αύγουστο του 2009 και να μειώσει στους εννέα μήνες τη στρατιωτική θητεία στο στρατό ξηράς.

Όλοι γνωρίζουμε ποια είναι τα προβλήματα, που δημιούργησε αυτή η μικροκομματική σκοπιμότητα. Δεν θέλω να αναφερθώ σε στοιχεία. Τα γνωρίζουμε όλοι και είμαστε στη διάθεσή σας ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να σας ενημερώσουμε.

Αυτό ήταν ένα πλήγμα για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Κύριε εκπρόσωπε της Νέας Δημοκρατίας μιλάτε για πλήγμα στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, όταν αυτή τη στιγμή υπάρχει σοβαρός προβληματισμός για το ποσοστό στελέχωσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η στρατιωτική θητεία θα παραμείνει στους εννέα μήνες. Η στρατιωτική θητεία θα καταργηθεί στην Αεροπορία και στο Ναυτικό. Ως εξειδικευμένοι κλάδοι χρειάζονται επαγγελματικά στελέχη με τεχνογνωσία και κυρίως με επαγγελματική και υπηρεσιακή συνέχεια.

Η ευθύνη της ελληνικής νεολαίας απέναντι στην πατρίδα είναι να υπηρετήσει τη στρατιωτική της θητεία. Θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με όλες τις νεολαίες για να συζητήσουμε το πώς αυτή η στρατιωτική θητεία θα γίνεται όλο και πιο εποικοδομητική, πιο ανθρώπινη, θα τίθεται στην υπηρεσία και της πατρίδας, αλλά βεβαίως στη συνέχεια θα βγάζει πολίτες με εξειδίκευση και με επαγγελματικά προσόντα.

Θέλω να αναφέρω δύο ακόμα στοιχεία όσον αφορά στην κάθετη δομή διοίκησης και στη δομή δυνάμεων.
Ελπίζω να παρακολουθείτε τις μεγάλες εξελίξεις που γίνονται στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες γύρω από το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων. Στη Μεγάλη Βρετανία, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι Ένοπλες Δυνάμεις γίνονται σήμερα αντικείμενο συζήτησης όχι απλά θεωρητικής, όχι απλά μέσα στα πανεπιστήμια και τα think tank, αλλά μέσα στην καρδιά των Ενόπλων Δυνάμεων.
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template