ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

9/9/10

ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΤΟΥ ΡΙΟΥ

Φόβος για ραγδαία εξάπλωση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων

Σε μία τεράστια εστία μικροβίων έχει μετατραπεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, εξαιτίας της συστέγασής του με το νοσοκομείο Αγίου Ανδρέα. Στο νοσοκομείο «στοιβάζεται» καθημερινά πλήθος ασθενών και συνοδών, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα εντός των νοσοκομειακών χώρων να γίνεται αποπνικτική.

Στο μεταξύ, ανησυχητικά είναι και τα περιστατικά θανάτου ηλικιωμένων –κυρίως- ατόμων, οι οποίοι νοσηλεύονταν εκεί και τελικά κατέληξαν λόγω λοιμώξεων, που προήλθαν από μικρόβια που έχουν «αποικίσει» εντός του νοσοκομείου.

Επιπλέον, έντονη είναι η ανησυχία σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μεθόδων που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση του νοσοκομείου, καθώς γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως τα μικρόβια είναι ανθεκτικά στα –άγνωστης προέλευσης- απολυμαντικά που χρησιμοποιούνται.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και παρόλο που η δημόσια υγεία ενδεχομένως να βρίσκεται υπό απειλή, προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία κίνηση από πλευράς φορέων για να διασφαλίσουν ότι νοσηλευόμενοι και επισκέπτες θα μπορούν να είναι ασφαλείς μέσα στο νοσοκομείο.

Πηγή: thebest.gr
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template