ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

19/8/10

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ:ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ Ε.Π.Ο.

Η ΕΠΟ έστειλε σε όλους τους προέδρους των ομάδων Γ' Εθνικής επιστολή με την οποία τους γνωστοποιεί πως σε όσα γήπεδα δεν έχει γίνει έλεγχος από τις περιφέρειες και δεν τους έχει δοθεί άδεια λειτουργίας δεν θα είναι σε θέση να φιλοξενήσουν τους αγώνες για την πρώτη φάση του Κυπέλλου. Σε αυτή την περίπτωση το παιχνίδι θα κατοχυρώνεται υπέρ του αντιπάλου, ο οποίος θα περνάει στην επόμενη φάση κατευθείαν.

Αναλύτικά η επιστολή έχει ως εξής:

"Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια αλληλογραφίας μας (πρωτ. ΕΠΟ 24103/18-82010), σας γνωρίζουμε ότι η Επιτροπή Κυπέλλου Ελλάδος αδυνατεί να ορίσει τους αγώνες της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ περιόδου 2010-2011, λόγω μη κατάθεσης στην ΕΠΟ των αδειών λειτουργίας των γηπέδων από την περιφέρεια, σύμφωνα με τη σχετική επιστολή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε εφαρμογή του άρθου 56α, παρ. 8 του Ν. 2726/99 και σύμφωνα με το άρθρο 24 του Κανονισμού Γηπέδων και Ασφαλείας και Προστασίας Αγώνων της ΕΠΟ.

Αν δεν κατατεθούν εγκαίρως οι άδειες λειτουργίας των γηπέδων, οι αγώνες δεν θα διεξαχθούν με υπαιτιότητα των γηπεδούχων ομάδων.

Η επιστολή έχει κοινοποιηθεί στη Super League, την Ενωση Β'-Γ' εθνικής Κατηγορίας, το ΕΣΚΑΝ, τον ΟΠΑΠ και τον τηλεοπτικό σταθμό Conn-X που έχει τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ 2010-2011".

Το... ιστορικό

Τα γήπεδα για να κρίνονται κατάλληλα για αγώνες βάση νόμου πρέπει να ελέγχονται από τις περιφέρειες στις οποίες ανήκουν. Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο. Η ΕΠΟ ωστόσο θεωρούσε αναχρονιστικό τον συγκεκριμένο νόμο και οι περιφέρειες δεν έκαναν ελέγχους. Αντίθετα, η ίδια η ΕΠΟ εξέδιδε την απαραίτητη άδεια!

Τον περασμένο Φεβρουάριο, τα συνεχόμενα βίαια περιστατικά στα ελληνικά γήπεδα είχαν σαν αποτέλεσμα να στείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, επιστολή στην ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία όσα γήπεδα δεν έχουν ελεγχτεί δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται για αγώνες. "Σε διαφορετική περίπτωση, το υπουργείο θα εξετάσει το ενδεχόμενο αναβολής αγώνων, ώστε να προστατευθεί η σωματική ακεραιότητα και η ζωή φιλάθλων και αθλητών" ανάφερε χαρακτηριστικά η επιστολή, η οποία στάλθηκε και στον ΕΣΑΚΕ.

Τότε ήταν που η ίδια η ΕΠΟ παραδέχθηκε ότι ο νόμος περί ελέγχου από τις περιφέρειες δεν τηρούνταν. Ουσιαστικά δηλαδή, παραδέχθηκε ότι παρανομούσε μέσω μιας επιστολής που έστειλε στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Π. Μπιτσαξή με αφορμή τις προειδοποιήσεις Χρυσοχοΐδη.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: "Όπως είναι γνωστό οι αθλητικές εγκαταστάσεις ανήκουν ιδιοκτησιακά κατά 95% στους δήμους. Στο σύνολό τους οι δήμοι - ιδιοκτήτες αρνούνται την πραγματοποίηση οποιασδήποτε βελτίωσης με το αιτιολογικό ότι δεν διαθέτουν οικονομικούς πόρους και δεν λαμβάνουν από το κράτος ειδική επιχορήγηση για αυτόν το σκοπό. Μπροστά στο αδιέξοδο η ΕΠΟ και τα μέλη της (Σούπερ Λίγκα, Ενωση Β΄- Γ΄ Εθνικής, ΕΠΣ) ανέλαβαν την ευθύνη και εξέδιδαν την απαραίτητη νομοθετικά άδεια διεξαγωγής των αγώνων ανεξάρτητα από την άδεια καταλληλότητας και λειτουργίας του γηπέδου".

Με τον Χρυσοχοΐδη λοιπόν να... "σκαλίζει" το θέμα, η ΕΠΟ έστειλε την παραπάνω επιστολή στους ιδιοκτήτες των ομάδων της Γ' Εθνικής ώστε να είναι σύννομη. Πετάει ωστόσο το μπαλάκι στις ίδιες τις ομάδες. Ουσιαστικά βέβαια πρόκειται για κίνηση εντυπωσιασμού αφού οι ομάδες της Γ' Εθνικής δεν έχουν να χάσουν και τίποτα αν αποκλειστούν από την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Έτσι κι αλλιώς δεν θα πήγαιναν μακριά. Αν το ζήτημα είχε να κάνει με το πρωτάθλημα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.


soccerplus.gr

 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template