ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

15/7/10

ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ

Προ τετελεσμένων γεγονότων πρόκειται να βρεθεί η χώρα μας αφού όπως έγινε γνωστό οι υπουργοί Οικονομικών των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υιοθέτησαν τελικά την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων στις χώρες μέλη που δεν τιθασεύουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα και έχουν υπερβολικό δημόσιο χρέος. Ανάμεσα στις κυρώσεις αυτές και η παρακράτηση - περικοπή των κοινοτικών επιδοτήσεων (ενιαία ενίσχυση), που προορίζονται για τους αγρότες.

Σύμφωνα με την υιοθετηθείσα πρόταση, στα κράτη μέλη της Κοινότητας που δεν τηρούν τους τροποποιημένους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας (δημοσιονομικό έλλειμμα άνω ή κοντά στο 3% του ΑΕΠ και δημόσιο χρέος άνω του 60% και σε ανοδική πορεία), δεν θα χορηγούνται από τις Βρυξέλλες μέσω του κοινοτικού προϋπολογισμού οι ετήσιες κοινοτικές αγροτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις. Τα εν λόγω κράτη μέλη θα είναι υποχρεωμένα να καταβάλλουν στους αγρότες από τους εθνικούς τους προϋπολογισμούς τις ενισχύσεις στους δικαιούχους, ενώ παράλληλα θα παρακρατείται και ένα ποσό από τα κράτη μέλη, ως πρόστιμο, το οποίο δεν θα επιστρέφεται σε περίπτωση υποτροπής.

Αντίδραση Νέας Δημοκρατίας

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης, βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Κασαπίδης, για το θέμα των Αγροτικών Επιδοτήσεων έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος παράπλευρων απωλειών από την αντιαναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τόσο στην Εθνική Οικονομία, όσο και στην Αγροτική οικονομία. Υπό το φάσμα των δημοσιοοικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας, ο Φιλανδός Επίτροπος Olli Rehn υπέβαλε πρόταση που προβλέπει την παρακράτηση των Αγροτικών επιδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την αναγκαστική καταβολή τους από τις χώρες μέλη, οι οποίες αποκλίνουν από τους όρους του Συμφώνου Σταθερότητας, όπως η χώρα μας. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο -που συζητήθηκε σε ανώτερα κλιμάκια των Βρυξελλών - θα είναι καταστροφικό για την κλονισμένη οικονομία μας και θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα στην Ελληνική Γεωργία. Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησε τη χώρα σ' αυτή την κρίση δανεισμού και στην επιτήρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, χωρίς να προβλέψει τις ολέθριες αυτές εξελίξεις. Η κυβέρνηση οφείλει να δραστηριοποιηθεί προκειμένου να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο σε βάρος της Ελληνικής Γεωργίας».

Δηλώσεις Θ. Πετράκου Μέλους της Ε.Γ. του ΣΥΝ

«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. και η εθελόδουλη κυβέρνηση θέλουν να καταστρέψουν ολοκληρωτικά τους Έλληνες αγρότες»
Σοκ και δέος για τους Έλληνες αγρότες από την είδηση ότι «προχωράει το θέμα της επιβολής αναστολής των αγροτικών επιδοτήσεων στις χώρες της Ε.Ε. που παραβιάζουν το σύμφωνο σταθερότητας».
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. συμφώνησαν τη Δευτέρα, 12 Ιουλίου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρομπέι, σε νέες οικονομικές κυρώσεις, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν και την αναστολή των επιδοτήσεων προς τους αγρότες των χωρών των οποίων το έλλειμμα υπερβαίνει το 3% και το χρέος το 60%. Είχε προηγηθεί στη 1 Ιουλίου η πρόταση – εισήγηση του επιτρόπου Όλι Ρεν για το θέμα αυτό.
Απέναντι σ’ αυτή τη συμφωνία, η οποία αν υλοποιηθεί θα οδηγήσει στην καταστροφή τους Έλληνες αγρότες και την αγροτική οικονομία της χώρας μας, αν υπήρχε κυβέρνηση η οποία στοιχειωδώς θα προάσπιζε τα συμφέροντα των πολιτών της και της εθνικής οικονομίας όφειλε να είχε «σηκώσει και τις πέτρες» από την αντίδρασή της.
Δυστυχώς όμως, για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση αυτή και ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, αποδεικνύονται εθελόδουλοι. Ούτε για τα «μάτια του κόσμου» της αγροτιάς δεν έκανε καμία δήλωση διαφωνίας ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Κύριε Παπανδρέου, κύριε Παπακωνσταντίνου και κυρία Μπατζελή και τα «γιουσουφάκια» σε μια τέτοια περίπτωση θα αντιδρούσαν. Εσείς όμως όχι.
Ντροπή και αίσχος, κύριοι της κυβέρνησης!
Οι αγρότες αλλά και όλος ο ελληνικός λαός δεν έχουν άλλη επιλογή. Πρέπει να ξεσηκωθούν και να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Πρέπει να στείλουν τον κ. Παπακωνσταντίνου μια ώρα νωρίτερα να κάνει καριέρα στο ΔΝΤ. Η κυβέρνηση αυτή έχει γίνει πλέον πολύ επικίνδυνη για τα συμφέροντα των αγροτών και όλου του ελληνικού λαού.

agrotypos.gr


 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template