ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

13/7/10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ


Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών κάνει γνωστό ότι σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ οι υποψήφιοι νέοι αγρότες πρέπει να υποβάλουν επιπλέον και μια αίτηση για την χορήγηση της πρώτης δόσης(το 40%) του πριμ πρώτης εγκατάστασης.

Οι νέοι αγρότες που έχουν ήδη υπογράψει καλούνται να προσέλθουν στις Διευθύνσεις Γεωργικής Ανάπτυξης των νομών τους (δηλαδή εκεί που υπόγραψαν την σύμβαση) και να την συμπληρώσουν ενώ αυτοί που δεν έχουν υπογράψει ακόμα αυτό θα γίνει ταυτόχρονα με την υπογραφή της σύμβασης.
ΠΡΟΣΟΧΗ

Όσοι εκ των νέων γεωργών έχουν δηλώσει την επιφύλαξη στην υπογραφή της σύμβασης και έχουν κάνει προσφυγή ή έχουν αποφασίσει να υπογράψουν με επιφύλαξη όταν παραλάβουν την σύμβαση ώστε να διεκδικήσουν νομικά το οφειλόμενο ποσό που είχαν αιτηθεί πρέπει να αναγράψουν ιδιοχείρως δίπλα από την υπογραφή της αιτήσεως για την πρώτη δόση «χωρίς να παραιτούμαι από την διεκδίκηση πλήρως του οφειλόμενου ποσού»

Άρα κατόπιν και των τελευταίων εξελίξεων για να μην χαθεί το δικαίωμα των υποψηφίων να διεκδικήσουν νομικά το ποσό που αρχικός είχαν αιτηθεί πρέπει:

1. να υπογράψουν την σύμβαση γράφοντας «με την επιφύλαξη παντός……»
2. να υπογράψουν την αίτηση χορήγησης της 1ης δόσης γράφοντας «χωρίς να παραιτούμαι……….»
3. να κάνουν προσφυγή στην περιφέρεια (έντυπο υπάρχει στον ιστότοπο www.neoiagrotes.gr (όλα αυτά 20 μέρες μετά την παραλαβή)
4. να στείλουν τα στοιχεία τους και ότι έκαναν τα παραπάνω στο info@neoiagrotes.gr οπωσδήποτε και το συντομότερο δυνατόν &
5. να εγγραφούν στην Ένωση Νέων Αγροτών του νομού τους .

Όταν τελειώσει η διαδικασία αποστολής όλων των συμβάσεων θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες για τα επόμενα βήματα.

Παρακαλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι (Γεωτεχνικοί, Μελετητές, Αγρότες, ΜΜΕ κλπ.) να διευκολύνουν την ενημέρωση

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γκρίζες ζώνες διατρέχουν και την άλλη πολυδιαφημισμένη επένδυση, του Κατάρ στο «ενεργειακό κέντρο» του Αστακού.
Η επένδυση υποτίθεται ότι θα φτάσει τα 3,5 δισ. ευρώ, θα δημιουργήσει 1.500 θέσεις εργασίας και περιλαμβάνει σταθμό ηλεκτροπαραγωγής με καύση αερίου, σταθμό επαναεριοποίησης υγροποιημένου αερίου, θερμοκήπιο άλγης για βιοκαύσιμα και σταθμό μεταφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων. Το όφελος για το δημόσιο είναι ταμειακά μηδενικό, ενώ για τη δημόσια γη, τη Βιομηχανική Περιοχή που μεταβιβάζεται στην κοινοπραξία, μόνον οι τράπεζες θα εισπράξουν 200 εκατ. ευρώ έναντι δανείων του προηγούμενου επενδυτή που «έκαψε» το έργο. Για την επένδυση χορηγήθηκαν με διαδικασίες εξπρές άδειες από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, το υπουργείο Περιβάλλοντος και το νομαρχιακό συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας, κατά παρέκκλιση υπουργικής απόφασης για τις χρήσεις γης. Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η κοινοπραξία του Αστακού (στην οποία, πλην του Κατάρ συμμετέχουν λιβανέζικη αλλά και γερμανική εταιρία) απέκρυψε μια κρίσιμη λεπτομέρεια: η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής θα καίει όχι υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), αλλά υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο (LPG), η αποθήκευση του οποίου θεωρείται υψηλής επικινδυνότητας και έχει προκαλέσει πολύνεκρα ατυχήματα στο Μεξικό και στην Ιταλία. Το Κατάρ, φυσικά, ως μεγάλος παραγωγός του «επικίνδυνου» καυσίμου έχει κάθε λόγο να διοχετεύσει το προϊόν του και να πυκνώσει τις «βάσεις» του στην Ευρώπη. Λέγεται δε, ότι από το μεγαλεπήβολο πρόγραμμα των 3,5 δισ. η μονάδα παραγωγής ρεύματος από πετρελαϊκό αέριο (με προορισμό κατά 70% την Ιταλία) είναι ίσως και το μόνο που το ενδιαφέρει και τα υπόλοιπα τμήματα απλώς… διακοσμούν την επένδυση.

 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template