ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

10/1/12

Συνάντηση Παπαδήμου -Χρυσοχοίδη- Μωραΐτη

Ικανοποίηση για την πορεία το ΕΣΠΑ

Την ικανοποίησή του από την πορεία του ΕΣΠΑ και κυρίως τη συμβολή στην επίτευξη του στόχου του ελλείμματος για το 2011 εξέφρασε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον αρμόδιο Υφυπουργό Θάνο Μωραΐτη στο Μέγαρο Μαξίμου.
 Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν το ΕΣΠΑ και οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την τόνωση της ρευστότητας στην αγορά. Αύριο Τετάρτη το υπουργείο Ανάπτυξης θα δώσει στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία για την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ το 2011. Ήδη κύκλοι του Υπουργείου έχουν προϊδεάσει για ανακοινώσεις  που θα κάνουν αίσθηση, αφού θα παρουσιάζουν την υπερκάλυψη των  δύσκολων  στόχων του 2011.
 Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι στόχοι που είχε θέσει η τρόικα σχετικά με την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ για το 2011 έχουν επιτευχθεί πλήρως.
Μόνο τον Δεκέμβριο οι ροές του ΕΣΠΑ, μαζί με τις χρηματοδοτήσεις του αναπτυξιακού νόμου, ήταν πάνω από 2 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά το 2011 από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ απορροφήθηκαν 3,8 δισ. και άρχισε η εξόφληση υποχρεώσεων προς προμηθευτές και εργολάβους δήμων και περιφερειών, έχοντας καταβληθεί ήδη 200 εκατομμύρια ευρώ.

 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template