ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

16/12/11

ΑΠ. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ: ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Η προώθηση των αγροτικών προϊόντων προς τις αγορές τρίτων χωρών, η ενεργειακή απόδοση των δημοσίων κτιρίων, η δημοσιονομική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έμφαση στο ευρωομόλογο και στον φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών αλλά και ο ζωτικής σημασίας ρόλος των Περιφερειών και των Δήμων στην επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης ήσαν τα θέματα που κυριάρχησαν στην 93η Σύνοδο της Ολομέλειας της Επιτροπής Περιφερειών στην οποία πήρε μέρος ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Η Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών συνεκλήθη στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη τις πολιτικές προτεραιότητες του οργάνου για το έτος 2012. Από το σύνολο των ομιλητών υπογραμμίστηκε ξεκάθαρα η ανάγκη γρήγορων αποφάσεων στον τομέα της οικονομίας και ειδικότερα στη στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να σωθεί με την επιβολή μέτρων λιτότητας στις χώρες – μέλη που βρίσκονται σήμερα σε βαθιά κρίση», σημείωσε η Ιταλίδα Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών Μερσέντες Μπρέσσο, προσθέτοντας ότι «χωρίς ένα σχέδιο τόνωσης της ανάπτυξης όλες οι προσπάθειες θ’ αποτύχουν. Αυτός είναι ο λόγος που ο νέος προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να οπλίσει τα κράτη -μέλη με οικονομικά μέσα που θα σηματοδοτήσουν μια νέα περίοδο οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας στις κοινωνίες μας, βασισμένη στην καινοτομία και στη βιωσιμότητα». 

«Χωρίς προϋποθέσεις βιώσιμης ανάπτυξης και τόνωσης της απασχόλησης δεν θα παραχθεί πλούτος και χωρίς πλούτο οι χώρες που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικό πρόβλημα δεν θα μπορέσουν να αναστρέψουν την κατάσταση. Η λιτότητα δεν μπορεί να είναι η επιλογή μας όχι μόνο για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά για τη νέα προγραμματική περίοδο από το 2014 έως το 2020», ήταν η θέση του κ. Κατσιφάρα.

Σημαντική ήταν και η γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιφερειών για την διεύρυνση των εξαγωγικών προσανατολισμών των αγροτικών προϊόντων προς τις αγορές των τρίτων χωρών, όπου επισημαίνεται η ανάγκη περαιτέρω στήριξης του αγροτικού τομέα. Επίσης, η Επιτροπή Περιφερειών ενέκρινε γνωμοδότηση για τον ενεργότερο ρόλο των τοπικών και περιφερειακών αρχών στην εκπόνηση πολιτικών για την ένταξη των Ρομά, μέσω προγραμμάτων στέγασης και εκπαίδευσης.

«Η συζήτηση στην Ευρώπη, σε ό,τι αφορά στα δημοσιονομικά, είναι φανερό ότι μετατοπίζεται. Τα προγράμματα λιτότητας και η ύφεση που επισύρουν δεν μπορεί να είναι η απάντηση στην κρίση. Άπαντες κατανοούν ότι χρειαζόμαστε επιθετικά βήματα, στήριξη της απασχόλησης και προτεραιότητα στην ανάπτυξη», τόνισε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Κατσιφάρας συμμετείχε, επίσης, στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Ομάδας της Επιτροπής Περιφερειών, της οποίας είναι Αντιπρόεδρος, καθώς και στη συνεδρίαση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας όπου εξελέγη νέος Πρόεδρος της ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, αντικαθιστώντας τον δημοτικό σύμβουλο του Αιγάλεω και πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο.     

 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template