ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

20/12/11

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΟ ΤΡΙΕΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

Το Τριετές Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και τα περιφερειακά κίνητρα ανάπτυξης σε συνδυασμό με τον επενδυτικό νόμο παρουσιάστηκαν, χθες Δευτέρα, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Βασίλη Αντωνόπουλου.

Ο Περιφερειάρχης, στην εισήγηση του, παρουσίασε το γενικό περίγραμμα των πολιτικών της Περιφέρειας στα δύο συζητούμενα θέματα ενώ, επίσης, είχε την ευκαιρία να αναφερθεί και σε ορισμένα γενικότερα ζητήματα. «Έχει παρέλθει οριστικά η εποχή που περιμέναμε λύσεις από την Αθήνα ή από όπου αλλού. Είμαστε εμείς οι ίδιοι που πρέπει να καθορίσουμε τις ανάγκες μας,  να εργαστούμε αλλά και να παλέψουμε για να τις ικανοποιήσουμε» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.

Στη συνέχεια ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε σε ορισμένα γενικότερα ζητήματα όπως είναι η πιθανή αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, η ανάγκη να προχωρήσουμε, με σεβασμό στα οικοσυστήματα, στην αξιοποίηση του υδάτινου πλούτου της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και στις δυνατότητες να αναπτυχθούν ιχθυοκαλλιέργειες σε γλυκά νερά, ζήτημα για το οποίο επίκειται η επίσκεψη της αρμόδιας Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη στην Αιτωλοακαρνανία.

Κατόπιν ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αγγελόπουλος παρουσίασε το Τριετές Αναπτυξιακό Σχέδιο στο οποίο υπάρχει καταγεγραμμένη η υφιστάμενη κατάσταση ενώ, επίσης, γίνεται και μια αρχική περιγραφή των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων. «Είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες και προτάσεις», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης υπογραμμίζοντας την επείγουσα ανάγκη να «αναπτυχθούν αναπτυξιακές πρωτοβουλίες σε όλον τον κοινωνικό ιστό».

Ακολούθησε η παρουσίαση των αναπτυξιακών νόμων και των περιφερειακών κινήτρων ανάπτυξης. Στο πεδίο αυτό παρουσιάστηκαν οι μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια, ιδιαίτερα στον τομέα των εξαγωγών ενώ έγινε αναφορά στη  επικείμενη επίσκεψη στην Περιφέρεια προξένων και στελεχών από 35 περίπου πρεσβείες προκειμένου να αναζητηθούν επί τόπου δυνατότητες για εξαγωγικές πρωτοβουλίες. Στο σημείο αυτό τονίστηκε με έμφαση ότι είναι απαραίτητη η κινητοποίηση και εγρήγορση των φυσικών κοιτίδων της επιχειρηματικότητας που είναι τα Επιμελητήρια καθώς και η σταθερή διάθεση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να δράσει συνεργατικά και με σχέδιο προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης.
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template