ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

9/12/11

Το "ΟΙΚΟθέατρο" στους 10 του TEDxAthens Challenge

Το «ΟΙΚΟθέατρο» στους 10 του TEDx Athens Challenge

To TEDxAthens ξεκίνησε την δράση του το 2009 και είναι μια από τις πρώτες TEDx εκδηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος του TEDxAthens είναι να αναδείξει και να προωθήσει την εμπειρία του TED που σημαίνει Τεχνολογία, Ψυχαγωγία, Τέχνη (Technology, Entertainment, Design) σε τοπικό επίπεδο, παρουσιάζοντας ομιλητές που εμπνέουν με τις ιδέες, τα οράματα και τα επιτεύγματά τους.
   Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε και το TEDxAthens Challenge.  Στόχος του TEDxAthens Challenge 2011, είναι να αναδείξει καινοτόμες πρωτοβουλίες στον χώρο της εκπαίδευσης, επιβραβεύοντας και ενισχύοντας ταυτόχρονα την καλύτερα τεκμηριωμένη και περισσότερα υποσχόμενη δράση κοινωφελούς χαρακτήρα. Σύμμαχος του TEDxAthens Challenge, σε αυτήν την προσπάθεια, είναι το Ίδρυμα Λαμπράκη, το οποίο και θα υποστηρίξει τον νικητή.
     Σήμερα υπάρχουν περίπου 2000 εκδηλώσεις TED σε όλο τον κόσμο που προσφέρουν γνώση και έμπνευση από μεγάλους στοχαστές και την ευκαιρία στους ανθρώπους που διψούν για το καινούριο να δουν, να ακούσουν, να ανταλλάξουν ιδέες. Η φετινή θεματολογία του TEDx Athens,  μας παρακινεί να αλλάξουμε και να επανακαθορίσουμε τον τρόπο με τον οποίο ζούμε και αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα  και έχει ως θέμα την «Τέχνη της Ανατροπής».
    Ανάμεσα στους εξαιρετικούς ομιλητές του φετινού TEDx Athens, ξεχωρίζουν o διεθνούς φήμης Αμερικανός επικοινωνιολόγος, Τζο Τρίπι, ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ένας από τους νεότερους καθηγητές του ΜΙΤ, η Ματίνα Στέβη, Staff Writer σε θέματα οικονομίας και ανταγωνισμού για το Dow Jones και τη Wall Street, o μόλις 16 ετών Clemens Oellinger Guptara, ένας χαρισματικός ομιλητής, συγγραφέας, αρθρογράφος και σχολιαστής που μεταξύ άλλων έχει γράψει για έντυπα όπως τα Der Standard, The Economist, και “Austrian Parliamentary Correspondence” News Agency, ο 19χρονος Ricardo Sousa ιδρυτής του Switch Conference , ενός από τα 10 κορυφαία Tech Events στην Ευρώπη κατά το Wired και εμπνευστής της κίνησης Movement for Change in Education.
    Η τελική δεκάδα του TEDxAthens Challenge  αναρτήθηκε  από νωρίς στην ιστοσελίδα του TEDxAthens Challenge προκειμένου ο κόσμος να ψηφίσει μια από τις δέκα (10) προτάσεις που προτιμά.
Το Πράσινο+Μπλε με τη δράση του "ΟΙΚΟ θέατρο" που υλοποιήθηκε  το 2011, με τη σημαντική συμμετοχή των εκπαιδευτικών και μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της Ναυπάκτου, επιλέχθηκε στη τελική δεκάδα του TED x Athens Challenge μέσα από 153 συνολικά ιδέες. Μια επιλογή ιδιαίτερα τιμητική για όλους όσους συμμετείχαν και που επιβραβεύει τις προσπάθειες ιδιαίτερα των μαθητών. Ο έπαινος που παρέλαβε το Πράσινο+Μπλε  ανήκει  στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.  



     Οι τρεις (3) επικρατέστερες προτάσεις παρουσιαστήκαν σε 1.000 και πλέον συνέδρους, στις 3 Δεκεμβρίου 2011 κατά τη διάρκεια του TEDxAthens Conference  στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” στην Αθήνα.  Εκεί το κοινό του TEDxAthens Conference και η επιτροπή αξιολόγησης επέλεξε την καλύτερη.
   Το Ίδρυμα Λαμπράκη, με μακρά παράδοση και σημαντική προσφορά στον χώρο της παιδείας, έχει θεσπίσει ένα ετήσιο βραβείο, στη μνήμη του ιδρυτή του, Χρήστου Λαμπράκη, που απονέμεται για να στηρίξει δράσεις εκπαίδευσης και καινοτομίας κοινωφελούς χαρακτήρα, που συμβάλλουν στη διασφάλιση της ισότητας των ευκαιριών στη μάθηση για όλους. Το βραβείο, στη μνήμη Χρήστου Λαμπράκη, για το 2011, απονέμεται στον νικητή του TEDxAthens Challenge  που για το 2011  και είναι  το UrbanDig Project.








 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template