ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

4/11/10

OMIΛΙΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ Θ. ΜΩΡΑΙΤΗ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Χαιρετισμός του Θάνου Μωραΐτη στην συγκέντρωση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Ιονίων νήσων Ηλία Μπεριάτου στην Κεφαλονιά.
«Ψήφος ευθύνης, για τη χώρα και την Αυτοδιοίκηση»
Κατηγόρησε για ανεύθυνη στάση τη ΝΔ, «που επενδύει στην σύγχυση και τον καιροσκοπισμό.»

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Ιονίων νήσων Ηλία Μπεριάτου στην Κεφαλονιά, απηύθυνε χαιρετισμό το βράδυ της Τετάρτης ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης.
Ο Υφυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία των πολιτών στην συγκέντρωση, τονίζοντας πως η παρουσία αυτή υποδηλώνει την στήριξη του κόσμου σε μια ιστορική μεταρρύθμιση αλλά και σε μια εθνική προσπάθεια για την σωτηρία και την ανάκαμψη της χώρας.
«Στέλνετε το μήνυμα πως η κοινωνία δεν ανέχεται τον εμπαιγμό
από εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν με πολιτική ανευθυνότητα, την χώρα μας στο χείλος της καταστροφής.
Είμαστε εδώ γιατί λέμε ναι στην τιτάνια εθνική προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας, με μπροστάρη τον Πρωθυπουργό της χώρας, τον Γιώργο Παπανδρέου.» είπε χαρακτηριστικά, ξεκινώντας τον χαιρετισμό του ο κ. Μωραΐτης.
Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του κ. Μπεριάτου, τόνισε πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει αποδείξει στην πράξη, πως έχει τη βούληση , την εμπειρία και τις ικανότητες να πράξει το όραμα που υπάρχει για το Ιόνιο.
Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε παράλληλα στο διακύβευμα των επικείμενων εκλογών, σε μια ιστορική και δύσκολη περίοδο για τη χώρα, όπου θα έπρεπε να πρυτανεύουν η αλήθεια και η ευθύνη στην κάθε πολιτική πράξη .
«Αντί γι’ αυτό, κάποιοι δεν λένε να βάλουν μυαλό, δεν έχουν καταλάβει τίποτα απ΄όσα έχουν συμβεί - με ευθύνη τους - στη χώρα και στο λαό. Είναι αυτοί που άφησαν πίσω τους καμένη γη, και τώρα τα βάζουν με τους πυροσβέστες!» είπε με νόημα ο Θάνος Μωραΐτης.
Ασκώντας ολομέτωπη κριτική στην ανεύθυνη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ακόμη πως το μόνο που επιδιώκει η ΝΔ, στην πιο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, είναι να κρύβεται, να ψεύδεται και να καιροσκοπεί σε βάρος της προσπάθειας που καταβάλει ο Ελληνικός λαός, επενδύοντας στην σύγχυση και τον συναισθηματικό εκβιασμό
της κοινωνίας.
«Απέναντι σε όλα αυτά εμείς επιλέγουμε τον δρόμο της ευθύνης.
Είναι η ευθύνη για την οποία μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου, ξεσκεπάζοντας το ρόλο τους και τον πρωτοφανή καιροσκοπισμό τους, βάζοντας ένα τέρμα σε αυτή την ανέξοδη ανευθυνότητα που δυναμιτίζει την πορεία της χώρας. Και για μια ακόμη φορά ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε το δρόμο της ευθύνης και της αλήθειας.», είπε στη συνέχεια ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος για να επισημάνει πως ακριβώς σε αυτή τη στιγμή, οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας καλούνται και πάλι να επιτελέσουν ένα ιστορικό χρέος.
«Έρχεται η ώρα που ο καθένας γράφει την ιστορία του και αναλαμβάνει την ευθύνη του απέναντι στους συντρόφους του, στον τόπο και στην ιστορία. Και θέλω σήμερα από εδώ να καλέσω όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του ιστορικού αυτού τόπου. Να είμαστε όλοι μαζί, οι προοδευτικές δυνάμεις αυτού του τόπου θα αποδείξουν ότι στο βλέμμα τους χωράει μόνο συντροφικότητα και συλλογικότητα.»
Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του Θάνος Μωραΐτης, αναφέρθηκε εκ νέου στην κρισιμότητα των εκλογών, τονίζοντας πως η ψήφος στις 7 Νοέμβρη, πρέπει να είναι ψήφος ευθύνης για το μέλλον της χώρας και καταδίκης σε όσους την πλήγωσαν και σήμερα ζητούν και τα ρέστα.
«Με ψήφο ευθύνης λοιπόν, ενισχύουμε την Αυτοδιοίκηση, στηρίζουμε την μεγάλη εθνική προσπάθεια για μια καλύτερη Ελλάδα. Με ηγέτη και εκφραστή τον ηγέτη της παράταξης, τον Πρωθυπουργό μας, τον Γιώργο Παπανδρέου. Να έχουμε και θα έχουμε μια μεγάλη νίκη των πολιτών.» , είπε κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος.

 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template