ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

3/11/10

ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΥΟ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Κάλεσμα δύο ειδικευόμενων γιατρών στο νοσοκομείο
«Άγιος Ανδρέας»
«Μη θάψουμε την οργή μας για την
τριτοκοσμική κατάσταση στo ΕΣΥ της περιοχής»

Των Μ. Μηλιτσοπούλου και Απ. Παπαποστόλου

Τα τελευταία δύο χρόνια η Πάτρα και συνολικά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ζει τη συνεχή υποβάθμιση της δημόσιας υγείας. Στο ήδη ξεχαρβαλωμένο ΕΣΥ με τις χιλιάδες ακάλυπτες οργανικές θέσεις, το άλυτο εφημεριακό, την εργασιακή εξάντληση του νοσηλευτικού προσωπικού, τα «μαγαζάκια», το χρηματισμό και την κομματοκρατία, ήρθε να προστεθεί στην Αχαΐα η εκκένωση-κλείσιμο του «Άγιος Ανδρέας». Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Η διαχείριση της κατάστασης που δημιουργήθηκε, με ασθενείς στοιβαγμένους σε ράντζα στα Επείγοντα του ΠΠΓΝΠ ή του «409», μας έδωσε μια ιδέα για το τι περιμένει τα νοσοκομεία στην εποχή του «Καλλικράτη» και του Μνημονίου.
Ως ειδικευόμενοι στις «προσφυγικές» κλινικές του «Άγιος Ανδρέας» βιώνουμε από πρώτο χέρι την τραγική κατάσταση. Είδαμε το «σοκ» και το ενδιαφέρον των τοπικών παραγόντων και των αντιπολιτευόμενων συνδικαλιστών να αντικαθίσταται, όταν άλλαξε η κυβέρνηση, από σιωπή και φρούδες διαβεβαιώσεις.
Απελπιστήκαμε μπροστά στη δίκαιη οργή του ασθενή που ζητά ένα κρεβάτι, για να στοιβαχτεί τελικά σαν σακί σε κάποιο ράντζο, σε κάποιο διάδρομο. Μπορεί και να λογοφέραμε με ασθενείς που τα βάζουν με το προσωπικό για την κατάντια που βιώνουν. Οργιστήκαμε με τους υπουργούς που έρχονται να κόψουν κορδέλες και δεν έχουν τα κότσια να επισκεφθούν τις κλινικές του νοσοκομείου.
Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση;
Κατ’ αρχήν, πολλοί από αυτούς που διεκδικούν την ψήφο μας ήταν στα πράγματα και πριν. Το τότε «ενδιαφέρον» τους μόνο ως υποκριτικό μπορεί να εκληφθεί. Κυρίως, όμως, η μεταφορά Κέντρων Υγείας και νοσοκομείων σε δήμους και περιφέρειες αντίστοιχα, που προβλέπει ο «Καλλικράτης», σημαίνει πολύ απλά ότι όχι μόνο θα υποβαθμιστούν, αλλά το χαράτσι των 3 ευρώ του Λοβέρδου στα Επείγοντα θα πολλαπλασιαστεί.
Θεωρούμε ότι η υγεία και η περίθαλψη είναι δημόσιο αγαθό, και όχι εμπορευόμενο είδος. Καλούμε κάθε πολίτη και κάθε εργαζόμενο στο σύστημα υγείας να μη θάψει την οργή που νιώθει για την τριτοκοσμική κατάσταση στο ΕΣΥ της περιοχής.
Συμμετέχουμε μαζί με άλλους υγειονομικούς στην Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας γιατί πιστεύουμε ότι ο μόνος δρόμος και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο αγώνας και η διεκδίκηση.

Μαρία Μηλιτσοπούλου,
ειδικευόμενη καρδιολόγος στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» («409»)


Αποστόλης Παπαποστόλου
ειδικευόμενος παθολόγος στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»
μέλος ΔΣ Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ)


υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αχαΐας με την
Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template