ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

4/11/10

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Α. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο» προλογίζοντας σήμερα (χθες) τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε, Η πολιτική ιστορία της οικογένειάς σας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον τόπο μας. Οι ρίζες είναι βαθιές, οι δεσμοί είναι ισχυροί κι αυτό δεν γίνεται κι ούτε μπορεί να αλλάξει.

Δουλέψαμε σκληρά όλους τους προηγούμενους μήνες και ετοιμάσαμε μια ριζική τομή, μια γενναία θεσμική μεταρρύθμιση. Είναι το σχέδιο «Καλλικράτης» που εξοπλίζει την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση με ισχυρές αρμοδιότητες και με τη δυνατότητα να ασκηθούν αυτές οι αρμοδιότητες.

Πρόκειται για παρέμβαση, επιστρέψτε μου να πω, ιστορικών διαστάσεων. Για πρώτη φορά στην ιστορία ο περιφερειάρχης δεν θα είναι διορισμένος από την κυβέρνηση αλλά εκλεγμένος από το λαό.

Η Δυτική Ελλάδα μπορεί πλέον να πάρει τις τύχες της στα χέρια της, να χαράξει και να ακολουθήσει τη δική της πορεία. Μια πορεία προς την ανάπτυξη και τη δημιουργία, προς την αυτοτέλεια και τη χειραφέτηση. Αυτή είναι μια γενναία απάντηση στο τεράστιο πρόβλημα του αθηνοκεντρισμού που έχει πνίξει τη ζωή στις Περιφέρειες της πατρίδας μας.

Αυτή είναι μια βαθιά μεταρρύθμιση που έρχεται να δώσει νέα πνοή και νέο βηματισμό στην Περιφέρειά μας, στη Δυτική Ελλάδα. Αυτή είναι μια ισχυρή απάντηση στην κρίση που περνάει η χώρα μας. Με διαφάνεια, με λογοδοσία, με δημοκρατικό προγραμματισμό, με δικαίωμα στην πρόοδο. Με κανόνες και με αρχές.

Ο «Καλλικράτης» δεν είναι το πρόβλημα, είναι η απάντηση στην κρίση.

Υπάρχουν όμως πολιτικές δυνάμεις που επιχείρησαν να μετατρέψουν τον «Καλλικράτη» σε πρόσχημα. Πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να κάνουν την ευκαιρία για ένα καλύτερο αύριο, αφορμή για καθήλωση στο χειρότερο χθες.

Ζήτησαν να γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές δημοψήφισμα για την κυβέρνηση. Η κυβέρνησή μας σήκωσε το γάντι, ο πρόεδρός μας έθεσε το διακύβευμα και την δική μας απάντηση θα τη δώσουμε όλοι μαζί την Κυριακή για να συνεχιστεί η πορεία προς την ανάταξη και ανασυγκρότηση της χώρας μας.

Εκτός όμως από τα μεγάλα, τα κρίσιμα ερωτήματα, επιτρέψτε μου να επιμείνω σε μια ακόμα διάσταση. Την Κυριακή δίνουμε σάρκα και οστά σε ένα νέο θεσμό. Στο θεσμό της ισχυρής, αιρετής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Άραγε ποιος είναι, ποιοι είναι οι καταλληλότεροι για να υλοποιήσουν το νέο θεσμό; Αυτοί που τον ψήφισαν ή εκείνοι που τον καταψήφισαν; Αυτοί που τον πιστεύουν ή εκείνοι που δυσπιστούν απέναντί του; Αυτοί που θέλουν να τον υπηρετήσουν ή εκείνοι που τον θεωρούν πρόσχημα για τους κομματικούς τους σκοπούς; Δώστε, παρακαλώ, τη δική σας απάντηση με το χέρι στην καρδιά και τη σκέψη στραμμένη στο μέλλον του τόπου μας.

Σας ζητώ, ως υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, να αποφασίσετε με βάση τις ανάγκες του αύριο. Με βάση την ανάγκη να ξεπεράσουμε τις αγκυλώσεις και τις υστερήσεις που μας έφτασαν μέχρι εδώ.

Τις τελευταίες ημέρες συναντώ πολίτες που μου λένε πως δεν επιθυμούν να μπει η χώρα στη περιπέτεια βουλευτικών εκλογών. Κατανοώ πλήρως τη στάση τους. Τους ζητώ όμως, μιλώ ως υποψήφιος περιφερειάρχης, να μη πάνε στις κάλπες με αρνητικά αισθήματα. Να μην μας δώσουν αρνητική, αλλά θετική ψήφο.

Έχουμε μπροστά μας μια λαμπρή ευκαιρία. Την ευκαιρία να δουλέψουμε μαζί ώστε η Δυτική Ελλάδα να αλλάξει τη μοίρα της. Με πίστη στις δυνατότητες των ανθρώπων μας, με πίστη στις δυνατότητες του τόπου μας, με πίστη στις δυνατότητες του νέου θεσμού».
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template