ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

16/11/10

ΔΙΚΕΜΕΠ:ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Γ.Δ. ΔΗΜΑΔΑΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΟΣΕΠ

Συμμετοχή στη Σύνοδο των Υπουργών Τουρισμού του ΟΣΕΠ

 H Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙΚΕΜΕΠ), κα Ζέφη Δημαδάμα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, συμμετείχε τη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου στη Σύνοδο των Υπουργών Τουρισμού των Κρατών Μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), που διοργάνωσε το Υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του ΟΣΕΠ στην Αθήνα. Στη Σύνοδο, εκπροσωπήθηκαν 24 χώρες εκ των οποίων 11 κράτη - μέλη του ΟΣΕΠ (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας) και 13 παρατηρητές κρατών - μελών θεματικού διαλόγου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών διαπιστώθηκε η πρόθεση όλων των συμμετεχόντων για εντατικοποίηση της συνεργασίας των Χωρών Μελών του ΟΣΕΠ προκειμένου να αναδειχθεί ως τουριστικός προορισμός η ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Επιπλέον, οι αρμόδιοι για θέματα τουρισμού Υπουργοί των Χωρών του ΟΣΕΠ  συμφώνησαν να εξετάσουν την απλούστευση της διαδικασίας χορήγησης τουριστικής βίζας μεταξύ των χωρών τους.

Τέλος, συμφωνήθηκε η εμβάθυνση της συνεργασίας των χωρών- μελών στον τομέα των ειδικών μορφών τουρισμού, με την προώθηση προγραμμάτων πολιτιστικού τουρισμού ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην πρωτοβουλία της χώρας μας για την ένταξη της Εγνατίας Οδού στο πρόγραμμα "Δρόμος του Μεταξιού", το οποίο περιλαμβάνει σειρά πολιτιστικών δράσεων που αποσκοπούν στην ανάδειξη του τουρισμού.

###
Σχετικά με το ΔΙΚΕΜΕΠ: Το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙΚΕΜΕΠ) ιδρύθηκε το 1998 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, επιτελώντας μια διττή λειτουργία: από τη μία ενεργεί ως ανεξάρτητο ερευνητικό κέντρο κατάρτισης που εστιάζει στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και από την άλλη, αποτελεί το επίσημο / θεσμικά συνδεδεμένο think tank του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ). Το ΔΙΚΕΜΕΠ παράγει έρευνα, συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα και επιστημονικές δημοσιεύσεις και διοργανώνει διεθνείς συναντήσεις. Μέσω των δραστηριοτήτων του το ΔΙΚΕΜΕΠ αποσκοπεί στην ενίσχυση της πολυμερούς συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών του ΟΣΕΠ, καθώς και με τους διεθνείς τους εταίρους και στοχεύει στην προώθηση ενός νέου μοντέλου συνεργασίας στην περιοχή με γνώμονα τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, της καινοτομίας και της χρηστής διακυβέρνησης.

Γενική Διευθύντρια του ΔΙΚΕΜΕΠ: Δρ. Ζέφη Δημαδάμα

Για περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε:
κα Εύη Αγγελακοπούλου, Email: icbss@icbss.org, Tηλ.: 210 324 2321
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template