ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

5/11/10

ΟΜΙΛΙΑ Π. ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ

Με ομιλίες στο Παναιτώλιο και το Καινούργιο, ολοκλήρωσε τον κύκλο των ομιλιών του στους συνενούμενους με το Αγρίνιο δήμους, ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός.
«Όταν άλλοι ψήφιζαν στη βουλή καταστροφικές πολιτικές που οδήγησαν στο μνημόνιο, εμείς εφαρμόζαμε πολιτικές για την στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Τα μέτρα αυτά που εδώ και χρόνια πήραμε, τα προτείνει τώρα ο κ. Σταμάτης, δείχνοντας δυστυχώς μια πρωτοφανή άγνοια για την περιοχή την οποία θέλει να υπηρετήσει ως δήμαρχος. Οι πολίτες όμως ξέρουν την πορεία και την προσφορά του καθενός μας και στις 7 του Νοέμβρη θα δώσουν την απάντησή τους» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Μοσχολιός.
Εκτός από την παράθεση των κοινωνικών δράσεων που εφαρμόστηκαν , ο υποψήφιος δήμαρχος δεσμεύτηκε για την ενδυνάμωση αυτού του πλέγματος σε όλη την έκταση του νέου δήμου και παρουσίασε τις πρώτες προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής για την επίλυση των άμεσων προβλημάτων της καθημερινότητας των δημοτών.
Στη συνέχεια, παρουσίασε τις προτάσεις του συνδυασμού «Σύγχρονο Αγρίνιο, νέος δήμος – νέα εποχή» για τον σημερινό δήμο Θεστιέων, που η γειτνίαση του με την Τριχωνίδα και η υψηλής παραγωγικότητας γη του, του προσδίδει σημαντικά πλεονεκτήματα.
Συγκεκριμένα, βασικές επιδιώξεις είναι η δημιουργία του παρατριχώνιου δρόμου και η βελτίωση της Ε.Ο. Αγρινίου Θέρμου με την άμεση ανακατασκευή της γέφυρας της Ερμίτσας, καθώς και τη δημιουργία του δρόμου από ρέμα Πίνας μέχρι το Λικόρεμα.
Ακόμη, ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, η δημιουργία του αρδευτικού έργου στις βόρειες περιοχές στο Καινούργιο και την Αβώρανη, η επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης, με την δημιουργία του εσωτερικού δικτύου σε Αβώρανη – Παναιτώλιο και Καινούργιο και η δημιουργία αγωγού για τις περιοχές βόρεια και νότια της λίμνης.
Προτεραιότητα επίσης θα δοθεί στην εφαρμογή του σχεδίου πόλης στα σημερινά δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Θεστιέων, η αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού της Τριχωνίδας με την ενίσχυση ήπιων δράσεων τουρισμού και ναυταθλητισμού.
Απαραίτητη είναι η δημιουργία του νέου ΕΠΑΛ, οι παρεμβάσεις στον αθλητισμό με τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου γηπέδου του δήμου και την αξιοποίηση της παρακείμενης έκτασης στο νεκροταφείο ενορίας Αγίου Δημητρίου – Χρυσοχεριάς για νέες αθλητικές εγκαταστάσεις.
Τέλος, στον τομέα του πολιτισμού, η ολοκλήρωση του δρόμου πρόσβασης στον Βλοχό και η αξιοποίηση του κληροδοτήματος Μούτσιου.
«Έχουμε όραμα και ρεαλιστικό σχέδιο για κάθε περιοχή του νέου δήμου ξεχωριστά. Και όπως με σιγουριά κοιτάμε τώρα τους δημότες του Αγρινίου στα μάτια, ήμαστε πεπεισμένοι πως σε τέσσερα χρόνια θα κάνουμε το ίδιο και με τους δημότες του νέου – διευρυμένου δήμου» τόνισε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Παύλος Μοσχολιός.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ


 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template