ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

5/11/10

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΤΟ AΓΡΙΝΙΟ

«Φτάνει πια. Δεν πάει άλλο. Δεν πάει άλλο αυτή η διαχείριση της απαξίωσης και της μιζέριας γι’ αυτή την πόλη.

Ως εδώ Ως εδώ το κλείσιμο των μαγαζιών Ως εδώ το ρήμαγμα της υπαίθρου Ως εδώ η απαξίωση και η εσωστρέφεια αυτής της πόλης.

Η Πανδημοτική Πρωτοβουλία και όσοι συνεργάζονται μαζί της είναι απόψε εδώ για να φωνάξουμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. 36 χρόνια είναι πολλά για να ζητάνε σήμερα κάποιοι να συνεχίζουν να κυβερνούν. Ως εδώ Ως εδώ γιατί ό,τι ήταν να δώσουν, το δώσανε.

Η αυτοδιοίκηση δεν είναι επάγγελμα. Είναι προσφορά, είναι συμμετοχή είναι προσπάθεια που απαιτεί όραμα έμπνευση σχεδιασμό.

Δεν είναι επετηρίδα για να βγάλουν κάποιοι τη σειρά τους. Δεν είναι βιλαέτι κανενός. Η αυτοδιοίκηση δεν είναι επάγγελμα και δυστυχώς σ’ αυτή την πόλη

κάποιοι την αυτοδιοίκηση την κάνανε και επάγγελμα και καθεστώς και βιλαέτι».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε χθες βράδυ την κεντρική του ομιλία στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο μπροστά σε 3.000 περίπου Δημότες του Νέου Δήμου Αγρινίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Δημήτρης Σταμάτης και συνέχισε:

«Φίλες και φίλοι. Μέλη όλων των κομμάτων που στηρίζεται με την συμμετοχή σας και την παρουσία σας αυτόν τον συνδυασμό. Θέλω σήμερα, εδώ σε αυτή την κεντρική πλατεία να σας ευχαριστήσω, όχι μόνο για την σημερινή σας παρουσία, αλλά κυρίως για την ενεργό συμμετοχή σας σε αυτόν μου τον αγώνα. Είναι ένας αγώνας για τις γειτονιές αυτής της πόλης που ποτέ δεν τις φώτισε η λάμπα του Δήμου. Είναι ένας αγώνας για τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και ονειρεύονται στην ύπαιθρο της. Είναι ένας αγώνας για τα οικοσυστήματα και τα νερά αυτής της περιοχής, που έμειναν για χρόνια τώρα αναξιοποίητα. Ένας αγώνας για να μπορέσουμε να σηκώσουμε τον τόπο μας από κάτω προς τα πάνω. Να τον κρατήσουμε στα χέρια μας

και να τον πλάσουμε, έτσι όπως τον ονειρεύονται τα παιδιά μας. Γι’ αυτό είμαστε εδώ Γι’ αυτό πρέπει να τους πούμε ως εδώ.

Εδώ σ’ αυτή την πλατεία είναι απόψε μαζί μας όλοι οι κάτοικοι των Παρακαμπυλίων, του Παναιτωλικού, της ιδιαίτερης μου πατρίδας, της Παραβόλας, των Θεστιέων, των δύο δήμων της Μακρυνείας, του Αγγελοκάστρου, της Νεάπολης, και του Στράτου. Είμαστε εδώ και είμαστε όλοι Αγρινιώτες. Κάτοικοι ενός νέου μεγάλου και ισχυρού Αγρινίου. Είμαστε εδώ, κουβαλώντας μέσα στις ψυχές μας τα νερά του Αχελώου και των λιμνών, που πότισαν τα χωράφια των πατεράδων μας. Το Παναιτωλικό και τον Αράκυνθο των οριζόντων μας. Τη δική μας γεωγραφία Τη δική μας παράδοση Τη δική μας ιστορία.

Φίλες και φίλοι τον τελευταίο χρόνο η κυβερνητική πλειοψηφία του «λεφτά υπάρχουν», και όταν λέω κυβερνητική πλειοψηφία, ξεχωρίζω την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από την βάση του, την έχει οδηγήσει σε τεράστια οικονομικά αδιέξοδα. Το μνημόνιο και οι δημοσιονομικές πολιτικές που η κυβέρνηση εφαρμόζει έχουν «παγώσει» κάθε αναπτυξιακή προοπτική. Οι συμπολίτες μας όλο και περισσότερο συνειδητοποιούν ότι αν δεν πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους είναι απλά και μόνο θέμα χρόνου να ζήσουν τις οδυνηρές συνέπειες αυτής της πολιτικής».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Παπαναστασίου, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Σκαρμούτσος, ο πολιτευτής του νομού κ. Σπήλιος Λιβανός αρκετοί αυτοδιοικητικοί του Νέου Δήμου και πλήθος δημοτών του Νέου Δήμου.

 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template