ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

11/11/10

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Α. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ

«Είμαι εδώ για να συγκρουστώ με τα προβλήματα, για να συγκρουστώ με ό,τι πλήττει και πληγώνει την κοινωνία και τα συμφέροντα των πολιτών. Την Κυριακή ζητώ από τους πολίτες ισχυρή εντολή και θετική ψήφο. Για να πάμε την Περιφέρεια μας μπροστά». Αυτό επεσήμανε σήμερα (χθες) το πρωί κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών στην Πάτρα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο».

«Θέλω, πριν απ’ όλα, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους, με την ψήφο τους, την περασμένη Κυριακή στήριξαν τον συνδυασμό μας, μοιράστηκαν μαζί μας τις αγωνίες, τις ανησυχίες αλλά και τα οράματα μας για την Δυτική Ελλάδα και το μέλλον της. Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας που βρέθηκαν στο πλευρό μας, άκουσαν τον λόγο μας, στάθηκαν αλληλέγγυοι της προσπάθειας που κάνουμε ν’ αλλάξουμε τη Δυτική Ελλάδα, να δώσουμε ανάσα στον τόπο μας, να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και προοπτικές και να βγάλουμε επιτέλους την Περιφέρεια μας από την τελευταία θέση σε εισόδημα και ρυθμούς ανάπτυξης», είπε στην αρχή της τοποθέτησης του ο κ. Κατσιφάρας.

Και συνέχισε: «Δώσαμε όλο αυτόν τον καιρό έναν τίμιο και αξιοπρεπή αγώνα. Ακούσαμε την αγωνία της κοινωνίας, κοιτάξαμε στα μάτια τους πολίτες, μιλήσαμε τη γλώσσα της ειλικρίνειας και του ρεαλισμού. Δεν υποσχεθήκαμε, δεν χαϊδέψαμε αυτιά, δεν τάξαμε τα πάντα στους πάντες, δεν επιχειρήσαμε να ωραιοποιήσουμε τα πράγματα μόνο και μόνο για να πάρουμε μια ψήφο παραπάνω.

Με γνωρίζετε καλά. Γνωρίζετε ότι ποτέ δεν θα κατέφευγα στο ψέμα και στην υποκρισία, ποτέ δεν θα θυσίαζα τις αρχές και τις αξίες μου στο όνομα του λαϊκισμού, της υστεροβουλίας, της ιδιοτέλειας και των εύκολων εντυπώσεων. Έχει χορτάσει ο κόσμος από αυτόκλητους σωτήρες που έρχονται να υποσχεθούν ότι με θαύματα και μαγικά ραβδάκια μπορούν ν’ αλλάξουν τα πράγματα μέσα σε μια νύχτα.

Έχουν χορτάσει οι πολίτες από μεγάλα λόγια και δήθεν μεγαλόπνοες εξαγγελίες που ξεχνιούνται την επομένη των εκλογών. Μακριά από εμάς τα πυροτεχνήματα, μακριά από εμάς τα τρυκ, τα κόλπα και οι τακτικισμοί. Πατάμε γερά στο έδαφος, ξέρουμε που βρισκόμαστε και ξέρουμε που θέλουμε να πάμε. Για εμάς, η Δυτική Ελλάδα, ο νέος θεσμός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, οι άνθρωποι, οι ανάγκες και οι δυνατότητες τους, είναι η βάση πάνω στην οποία θα χτίσουμε ένα περιβάλλον κοινωνικής ευημερίας και προόδου, χωρίς προνόμια για τους λίγους και αδικίες για τους πολλούς».

Σε άλλο σημείο της εισήγησης του ο κ. Κατσιφάρας υπογράμμισε ότι «το υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε ο συνδυασμός μας στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών δεν είναι λόγος για να πανηγυρίζουμε. Είναι λόγος να συναισθανόμαστε βαρύτερη την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία που εναποθέτει σ’ εμάς τις προσδοκίες της. Την ευθύνη απέναντι στον νέο που δεν έχει δουλειά, στον μισθωτό που τα βγάζει με δυσκολία πέρα, στον συνταξιούχο που μετράει και το τελευταίο ευρώ στο σούπερ μάρκετ, στον μικρό και μεσαίο επιχειρηματία που ασφυκτιά, στον νέο επιστήμονα που ψάχνει μια διέξοδο, στον αγρότη που θέλει να μείνει στον τόπο του και παλεύει γι’ αυτό ζητώντας ένα χέρι βοηθείας.

Είμαστε εδώ, είμαστε παρόντες και έτοιμοι να συγκρουστούμε με οτιδήποτε και οποιονδήποτε πλήττει τα λαϊκά συμφέροντα και πληγώνει την κοινωνία μας».

Και συνέχισε: «Τι θέλει σήμερα η κοινωνία; Τι ζητούν οι πολίτες;
Ζητούν ένα κράτος που να είναι αξιόπιστο, διάφανο και αποτελεσματικό. Ζητούν ένα κράτος που δεν θα βουλιάζει στη διαφθορά, στην αναξιοκρατία, στο ρουσφέτι, στις δουλειές κάτω από το τραπέζι. Σε όλα αυτά τα φαινόμενα που υποβάθμισαν την αξία της κοινωνικής ευθύνης και μας έφεραν ένα βήμα πριν τον γκρεμό. Ζητούν ένα κράτος που θα μπορεί να εμπνεύσει την ελπίδα. Που θα δίνει ισότιμα ευκαιρίες, που θα είναι ο καταλύτης κάθε δημιουργικής προσπάθειας, που θα επιβραβεύει τον κόπο και τον μόχθο των πολιτών και θα βρίσκεται κάθε στιγμή στο πλευρό τους, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Αυτή τη νέα οργάνωση του κράτους έρχεται να υπηρετήσει ο νέος θεσμός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Ένας θεσμός βαθύτατα λαϊκός και δημοκρατικός, με ισχυρή διεκδικητική φωνή και ακόμα ισχυρότερη πολιτική παρέμβαση.

Ξέρω ότι την περασμένη Κυριακή αρκετοί συμπολίτες επέλεξαν να μην πάνε να ψηφίσουν. Επέλεξαν να απέχουν από την εκλογική διαδικασία, στέλνοντας ένα μήνυμα. Προφανώς, απογοητευμένοι ή και οργισμένοι από το σημερινό πολιτικό σύστημα και τις παθογένειες που αναπαρήγαγε. Όμως, θέλω να πω σε αυτούς τους συμπολίτες ότι ο νέος θεσμός, η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, έρχεται ακριβώς να δώσει την πιο αποφασιστική απάντηση σε όλα αυτά τα φαινόμενα που πληγώνουν την κοινωνία και την ωθούν στην απάθεια και στην αποχή. Έρχεται να απαντήσει στη κρίση, να βάλει τέλος στην ευνοιοκρατία και στο πελατειακό σύστημα. Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση αξίζει να της δώσουμε με την ψήφο και την εντολή μας την ευκαιρία να γίνει ο φορέας των αλλαγών που ζητούν οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας. Όχι ερήμην των πολιτών αλλά με την συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία και συμμετοχή τους, μέσα από θεσμοθετημένες διαδικασίες που εγγυώνται τη διαφάνεια και την κοινωνική λογοδοσία».

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Κατσιφάρας τόνισε: «Είμαστε σε μια δύσκολη περίσταση. Η πατρίδα μας δοκιμάστηκε σκληρά, κατάφερε να αποφύγει την χρεοκοπία και σήμερα προσπαθεί να ανασυνταχθεί και να ξαναβρεί τον βηματισμό της. Το κόστος για την κοινωνία είναι μεγάλο. Και είναι ένα κόστος που μας έρχεται από το χθες. Σ’ αυτό το χθες σας ζητώ ν’ απαντήσουμε, γυρίζοντας την πλάτη στις δυνάμεις της συντήρησης και της αδράνειας. Στις δυνάμεις που έβαλαν το μικροπολιτικό τους συμφέρον πάνω από την κοινωνία και τις ανάγκες της».
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template