ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

31/10/10

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Π. ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ ΣΕ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ-ΓΑΒΑΛΟΥ-ΚΑΜΑΡΟΥΛΑ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει τις περιοδείες και τις κεντρικές του προεκλογικές ομιλίες ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου, Παύλος Μοσχολιός.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονο Αγρίνιο, νέος δήμος – νέα εποχή» μίλησε το απόγευμα του Σαββάτου 30 Οκτωβρίου στην Γαβαλού, το πρωί της Κυριακής 31 Οκτωβρίου στην Καμαρούλα και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο Αγγελόκαστρο.

Συγκεκριμένα, στη Γαβαλού, έδρα του δήμου Μακρυνείας ο κ. Μοσχολιός επανέλαβε την πάγια θέση του συνδυασμού για την ενίσχυση των αποκεντρωμένων υπηρεσιών του νέου δήμου και της προσπελασιμότητας, με αστική συγκοινωνία με όλα τα δ.δ. και παρέθεσε τους βασικούς στόχους της παράταξης για την περιοχή του σημερινού δήμου Μακρυνείας, με έμφαση στις υποδομές, όπως:

Την διεκδίκηση του έργου του παρατριχώνιου δρόμου με τις κάθετες συνδέσεις του, την σύνδεση της περιοχής με τη Ναύπακτο μέσω Κάτω Μακρυνούς, την ολοκλήρωση του δρόμου προς την Ποταμούλα Μακρυνείας και τον δρόμο Άνω Μακρυνού – Παραδείσι – Τρίκορφο – Ε.Ο. Αντιρρίου Ιωαννίνων.

Επίσης το πρόγραμμα του συνδυασμού περιλαμβάνει παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία, τον εξηλεκτρισμό των αγροτικών εγκαταστάσεων και το αρδευτικό δίκτυο.

Μεγάλης σημασίας παρέμβαση για την λίμνη Τριχωνίδα, είναι η επίλυση του προβλήματος της αποχέτευσης και η σύνδεση με τον βιολογικό καθαρισμό του Αγρινίου, η αξιοποίηση του μοναδικού υδάτινου πλούτου της περιοχής και του ορεινού όγκου του Αρακύνθου, ενώ προβλέπονται παρεμβάσεις αθλητισμού και πολιτισμού και αναβάθμιση του Περιφ. Ιατρείου στη Γαβαλού.

«Έχουμε όραμα, στρατηγική και όρεξη για δουλειά. Έχουμε πρόγραμμα για κάθε περιοχή του νέου δήμου και έγκαιρα το παρουσιάσαμε, ώστε οι πολίτες να κρίνουν και να συγκρίνουν. Δυστυχώς από την άλλη πλευρά, εκτός από αοριστίες και κακές αντιγραφές δεν έχουμε δει τίποτε άλλο. Εμείς πορευόμαστε με σιγουριά, έχοντας δίπλα μας τους δημότες του νέου δήμου, με οδηγό ένα πλούσιο έργο, που δεν αμφισβητείται από κανέναν και έτσι θα συνεχίσουμε.», είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος.

Στην Καμαρούλα, που αποτελεί δημοτικό διαμέρισμα του σημερινού δήμου Αγρινίου, ο κ. Μοσχολιός έκανε απολογισμό της δημοτικής δράσης, που περιλάμβανε πλήθος έργων, με οδικές παρεμβάσεις, διανοίξεις δρόμων, αναπλάσεις πλατειών, ηλεκτροφωτισμούς, επισκευές σχολικών μονάδων κ.α.

«Αυτό το έργο, είναι ορατό σε όλους σας» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος, συμπληρώνοντας πως στο πρόγραμμα της παράταξης για την νέα τετραετία, περιλαμβάνει επιπλέον στοχευμένες δράσεις για την περιοχή της Καμαρούλας, με κυρίαρχη την επιδίωξη του μεγάλου έργου Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία και την άρση της επικινδυνότητας του υφιστάμενου οδικού δικτύου.

Το βράδυ της Κυριακής 31 Οκτωβρίου, ο Παύλος Μοσχολιός μίλησε στο Αγγελόκαστρο, όπου για άλλη μια φορά κατηγόρησε για ανέξοδες υποσχέσεις την παράταξη του Δημήτρη Σταμάτη, που ανακοινώνει κοινωνικές πολιτικές που εδώ και χρόνια εφαρμόζονται στον δήμο Αγρινίου, όπως η κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, ή η μείωση των δημοτικών τελών σε συγκεκριμένες ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

«Απέναντι σε αυτές τις ανέξοδες και θολές υποσχέσεις, εμείς παραθέτουμε το πρόγραμμά μας, εξειδικευμένο για κάθε περιοχή και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της» είπε ο κ. Μοσχολιός, για να παρουσιάσει στη συνέχεια την πρόταση του συνδυασμού του για το Αγγελόκαστρο.

Εκτός από τις παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας (προσπελασιμότητα, οδοποιία, συγκοινωνία κλπ), τις δράσεις για τον πρωτογενή τομέα, κύριος στόχος της δημοτικής αρχής είναι η επίλυση των θεμάτων ύδρευσης και αποχέτευσης και συγκεκριμένα:

- Η αξιοποίηση της νέας γεώτρησης που δημοπρατείται στις 23 Νοεμβρίου από την σημερινή δημοτική αρχή, με βασική επιδίωξη την ένταξη του Αγγελοκάστρου στον Σύνδεσμο Ύδρευσης.

- Η δημιουργία σύγχρονου αποχετευτικού δικτύου μετά την ένταξη του στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ και η σύνδεση του με τον βιολογικό καθαρισμό του Αγρινίου

- Η αποκατάσταση της χωματερής, που είναι ήδη ενταγμένη στο ίδιο πρόγραμμα του Υπ. Περιβάλλοντος, με προγραμματική σύμβαση με τον δήμο Αγρινίου.

- Παρεμβάσεις αθλητισμού και πολιτισμού, με ενδυνάμωση των δράσεων που έχει ήδη αναλάβει ο δήμος Αγγελοκάστρου, με κυρίαρχη την ανάδειξη των ιστορικών μνημείωντης περιοχής (Παντοκράτορας, Κάστρο).


 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template