ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ----------- ">ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: stratosetoloakarnania@gmail.com

powered by Agones.gr (Στοίχημα)

30/10/10

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Π. ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ

«Οι εκλογές στις 7 του Νοέμβρη είναι κρίσιμες για το παρόν και το μέλλον του τόπου. Ο «Καλλικράτης», βάζει στο επίκεντρο την Περιφέρεια τον πιστεύουμε και θα τον στηρίξουμε, όταν άλλοι στη βουλή τον καταψήφιζαν», τόνισε από την Νεάπολη ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, κάνοντας την κεντρική του προεκλογική ομιλία στον συγκεκριμένο δήμο, την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου.
Όπως σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Σύγχρονο Αγρίνιο, νέος δήμος - νέα εποχή» ο νέος δήμος Αγρινίου με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει, μπορεί να καταστεί σύγχρονος, ανταγωνιστικός και δημιουργικός, ο τρίτος αναπτυξιακός πόλος στο δυτικό τμήμα της χώρας.
«Εμείς είμαστε έτοιμοι γι’αυτή την πρόκληση. Όταν άλλοι διακατέχονταν από σύγχυση προσωπικής στρατηγικής, εμείς εργαστήκαμε, κάναμε τον απολογισμό μας και ετοιμάσαμε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που απαντά στις ανάγκες και τις προκλήσεις του νέου δήμου», είπε στη συνέχεια ο κ. Μοσχολιός που έκανε εκτενείς αναφορές στο πρόγραμμα του συνδυασμού , όπου αποτυπώνονται με σαφήνεια οι θέσεις, οι προτάσεις και το όραμα της παράταξης, για όλους τους τομείς της δημοτικής δράσης. Να σημειωθεί πως στην εκπόνηση του προγράμματος σημαντική υπήρξε η συμβολή των δημοτικών αρχών και των παραγωγικών φορέων, όλων των δήμων που δημιουργούν τον νέο δήμο Αγρινίου.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα του συνδυασμού για τον σημερινό δήμο Νεάπολης, καταρχήν προβλέπει την βασική αρχή της ενίσχυσης των αποκεντρωμένων υπηρεσιών και της προσπελασιμότητας, τόσο με την καλύτερη αστική συγκοινωνία όσο και με την βελτίωση του οδικού δικτύου μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων με χαρακτηριστική παρέμβαση την ολοκλήρωση της διαπλάτυνσης του δρόμου μέχρι την Σπολάϊτα.
Επίσης, υπάρχουν μέτρα για την αγροτική παραγωγή, την αγροτική οδοποιία, τον εξηλεκτρισμό και το αρδευτικό δίκτυο από Σπολάϊτα μέχρι Ελαιόφυτο.
Βασικές επιδιώξεις ακόμη είναι, η εφαρμογή του σχεδίου πόλης για Νεάπολη, Τριαντέϊκα και Μεγάλη Χώρα, η αναδιαρρύθμιση της Εθνικής οδού από Αγρίνιο μέχρι Κουβαρά, η αξιοποίηση των πλούσιων υδάτινων πόρων της περιοχής με την διεκδίκηση αντισταθμιστικών από τη ΔΕΗ, η ύδρευση-αποχέτευση για Νεάπολη και Ελαιόφυτο. Στο πρόγραμμα του συνδυασμού ακόμη υπάρχει και η αξιοποίηση του οικοπέδου 40 στρεμμάτων που αγοράστηκαν από τον δήμο Νεάπολης, για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων.
«Γνωρίζουμε τις ανάγκες της κάθε περιοχής, ζούμε εδώ και έχουμε πρόγραμμα για κάθε τομέα, όταν οι άλλοι παρουσιάζουν σκόρπιες ιδέες, αοριστολογώντας και λαϊκίζοντας. Η κοινωνία όμως ξέρει και θα εμπιστευτεί εκείνους που έχουν σχέδιο, εμπειρία και πρόγραμμα που ενώνει όλες τις κοινωνικές δυνάμεις, δημιουργεί όρους ανάπτυξης και σέβεται τον άνθρωπο και το περιβάλλον» είπε ο κ. Μοσχολιός, ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ-ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ

Αργότερα, την ίδια μέρα, ο Παύλος Μοσχολιός, είχε φιλική συνάντηση με τους δημοτικούς υπαλλήλους του νέου δήμου. Στο κάλεσμα του υποψηφίου δημάρχου ανταποκριθήκαν εκατοντάδες δημοτικοί υπάλληλοι, απ’όλους τους δήμους που δημιουργούν το νέο σχήμα, που κατέκλυσαν τον χώρο γνωστού καφέ της πόλης, όπου και πραγματοποιήθηκε η συνάντηση. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε με έμφαση ότι πρώτο μέλημα της δημοτικής αρχής θα είναι η εμπέδωση της εργασιακής ειρήνης και του αισθήματος ασφάλειας στους υπαλλήλους, όπως αυτό επί χρόνια έχει κατακτηθεί στον σημερινό δήμο του Αγρινίου. «Θα μας έχετε πάντα δίπλα σας, είστε συνεργάτες μας και έχουμε όλοι έναν κοινό στόχο, την δημιουργία έργου και την εξυπηρέτηση του πολίτη.», τόνισε ο κ. Μοσχολιός.
Το πρωί του Σαββάτου 30 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου επισκέφθηκε την λαϊκή αγορά της οδού Δελφών, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και παραγωγούς-πωλητές και να ακούσει ζητήματα που τους απασχολούν αλλά και να συζητήσει τρόπους για την καλύτερη λειτουργία των λαϊκών αγορών. Στη συνέχεια ο κ. Μοσχολιός βρέθηκε στο κέντρο του Αγρινίου, επισκέφτηκε εμπορικά καταστήματα και συζήτησε με εμπόρους και πολίτες.
 

Discover Agrinio

Βάλτος

#

.

Στράτος Αιτωλοακαρνανίας Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template